Cristian Preda: Ponta a esuat din nou

Duminica, 12 Ianuarie 2014, ora 19:09
2521 citiri
Cristian Preda: Ponta a esuat din nou
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a vorbit despre esecul Guvernului in ceea ce priveste Acordul de Parteneriat, care ar fi trebuit sa ne aduca fonduri UE in perioada 2014-2020, dar care a fost respins din nou de Comisia Europena (CE).

Preda a spus despre premierul Victor Ponta ca este "corigent a doua oara", dupa ce versiunea din vara trecuta a Acordului de Parteneriat a fost catalogata de CE drept "incoerenta si fara prioritati clare", oficialii cerand ca documentul sa fie refacut pana in septembrie 2013. Varianta refacuta a fost trimisa la Bruxelles cu o intarziere de trei luni, dar tot nu i-a multumit pe europeni.

Documentul care ne va putea aduce banii europeni pentru 2014 - 2020, trimis la Bruxelles

"Ponta e corigent a doua oara. In vara trecuta, el a trimis la Bruxelles un document despre felul cum intelege Romania sa abordeze proiectele din noul exercitiu financiar al Uniunii, pe care Comisia l-a calificat drept 'incoerent si fara prioritati clare'. Ministerul Fondurilor Europene trebuia sa refaca totul pana in septembrie. In toamna, Ponta s-a falit cu noua forma a Acordului de parteneriat in fata Parlamentului. Toata lumea a banuit atunci ca uselistii au corectat ce le spusese Comisia", a precizat Cristian Preda pe blogul personal.

Acesta considera ca prim-ministrul a esuat din nou, in contextul in care documentul a fost trimis la Bruxelles cu intarziere, iar expertii europeni l-au respins, sustinand ca prupunerea venita de la Bucuresti este "lipsita de viziune strategica". Ei au subliniat ca aceasta dovedeste "insuficienta orientare catre rezultat", fiind "prea vaga" in multe privinte si "prea detaliata" in altele, ca si cum nu s-ar fi "invatat ceva din trecut".

"Ponta a esuat din nou. Ministrul Fondurilor Europene nu pare sa fi inteles ca Guvernul din care face parte are o problema serioasa. Chestionat cu privire la impasul in care a impins proiectele pentru 2014-2020, Teodorovici a continuat sa se laude cu profitul pe care l-a tras de pe urma eforturilor facute de Boc si MRU, care au facut tot ce era mai greu, facand astfel posibila rata de absorbtie mai buna de azi", a afirmat europarlamentarul.

Expertii CE cearta autoritatile romane: Fara viziune, cu lectii neinvatate

Expertii Comisiei Europene au respins Acordul de Parteneriat pentru utilizarea fondurilor europene in anii 2014-2020, argumentand ca este una lipsita de viziune strategica si prea vaga. In plus, CE a recomandat Guvernului sa prezinte mai bine potentialul porturilor si au atras atentia asupra nivelului scazut de alfabetizare digitala.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Cristian Preda Victor Ponta, #Cristian Preda Acord Parteneriat, #esec Acord Parteneriat CE , #fonduri europene