Degu Dentis, Timisoara - numarul 1 in tehnica dentara, prin Regio

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 07:59
7302 citiri
Degu Dentis, Timisoara - numarul 1 in tehnica dentara, prin Regio

Degu Dentis din Timisoara s-a infiintat in 1994, fiind unul dintre primele laboratoare private de tehnica dentara din municipiu. Prin Regio, laboratorul a fost dotat cu aparatura specifica de ultima generatie si a ajuns, in scurt timp, sa fie cel mai cautat din judet, iar sfera clientilor a depasit granitele tarii.

Laboratorul de tehnica dentara deserveste, impreuna cu alte doua cabinete stomatologice, Casa Denti, una dintre cele mai mari clinici stomatologice din Timisoara:

"Anul acesta se implinesc 20 de ani de cand pornit, alaturi de o echipa de colegi si prieteni, practica privata. Am simtit pe propria piele dezvoltarea acestei firme - de la o camaruta la cea mai frumosa clinica de specialitate din zona de vest a tarii", ne povesteste doctorul Dan Tripsa, director general Degu Dentis.

Tehnica dentara digitala

Ideea proiectului s-a nascut intamplator, in urma citirii unui articol despre posibilitatile de finantare Regio: "Am contactat imediat o firma de consultanta, iar proiectul a fost scris si depus foarte repede. Am avut noroc sa beneficiem de finantare 100%, noi platind doar TVA-ul", isi aminteste dr. Dan Tripsa.

Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de noua luni, in intervalul ianuarie-septembrie 2011, si a constat in achizitionarea de aparatura moderna, unica la acea data pe piata. Aparatul CEREC foloseste sistemul CAD-CAM, (Computer-Aided Design-Computer-Aided Manufacturing), sistem ce se bazeaza pe o camera video de captura a detaliilor de inalta acuratete, conectata la un computer care, pe baza imaginilor scanate, realizeaza designul integral al restauratiei ce urmeaza a fi plasata pe dintele pregatit.

Computerul, in realizarea designului coroanei dentare, tine cont si de dintii vecini dar si de cei antagonisti, oferind medicului cea mai buna varianta. Dupa realizarea designului computerizat, informatia este transmisa wireless aparatului de frezare ce utilizeaza instrumente foarte precise.

Astfel, se creeaza un model virtual pentru coroane, fatete, incrustatii etc. Prin intermediul unitatii de frezare, aparatul materializeaza amprenta digitala obtinuta, cu o precizie maxima, de +/- 15 microni.

Avantajele oferite de CEREC sunt foarte mari, produsele rezultate fiind estetice (nu se foloseste metal), lucrate cu precizie, iar viteza de executie este de 6 minute pentru o coroana, fateta sau incrustatie, respectiv 30 de minute pentru o punte formata din 4 elemente/dinti.

Tot prin proiect s-au achizitionat doua bancuri de lucru si trei cuptoare, pentru preincalzire, presare si sinterizare ceramica (cuptor care permite lipirea pulberilor ceramice in urma incalzirii si presarii in forme speciale).

Pentru bancurile de lucru au fost cumparate o turbina, un sablator, un aspirator, un vaporizator pentru degresarea lucrarilor, un articulator, un compresor de aer si un microscop. Proiectul a creat trei locuri de munca permanente.

"Avantajele Regio sunt evidente: am beneficiat de o finantare substantiala, nerambursabila, care ne-a permis sa ne modernizam si sa crestem atat ca cifra de afaceri, cat si ca numar de clienti. In 2013, am fost numarul 1 in judet, iar clientii sunt din toata tara si din afara ei - lucram in special cu Italia si Germania", a concluzionat dr. Dan Tripsa.

Proiectul "Cresterea capacitatii de productie prin dotarea laboratorului dentar al S.C. Degu Dentis Labor S.R.L. cu echipamente tehnologice de ultima generatie" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013 si implementat in Regiunea de dezvoltare Vest. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local si are o valoare totala de 883.802 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 701.563 de lei.

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Regio Degu Dentist Timisoara, #fonduri Regio Timisoara, #Regio fonduri dentist , #fonduri europene