Finantare europeana pentru microintreprinderi

Luni, 14 Iulie 2008, ora 18:07
2833 citiri
Finantare europeana pentru microintreprinderi

16 iunie este termenul -limita pentru depunerea solicitarilor de finantare pentru microintreprindrei din cadrul Programul Operational Regional 2007-2013.

Este vorba despre axa prioritara 4 "Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local", domeniul de interventie 4.3. "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor".

Programul Operational Regional sprijina dezvoltarea microintreprinderilor productive si a celor prestatoare de servicii care folosesc potentialul endogen al regiunilor (resurse naturale, materii prime, resurse umane etc).

Mai mult, microintreprinderile vor fi incurajate sa utilizeze noi tehnologii, echipamente IT, avand un rol esential in cresterea competitivitatii si productivitatii.

Finantarea microintreprinderilor are ca scop sprijinirea continuarii procesului de restructurare si redresare economica a zonelor aflate in declin, indeosebi a oraselor mici si mijlocii, intrucat acestea creeaza locuri de munca si au flexibilitatea necesara sa se adapteze cerintelor unei economii de piata dinamice.

Activitatile eligibile:

- Achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne pentru activitatea de productie, prestare servicii, constructii a microintreprinderii;

- Achizitionarea de sisteme IT (hardware si/sau software);

- Construirea, extinderea, modernizarea spatiilor de productie, prestare servicii ale microintreprinderii.

Solicitantul poate fisocietate comerciala sau societate cooperativa care se incadreaza in categoria microintreprinderilor.

Perioada de implementare a proiectului(perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare si data finalizarii ultimei activitati prevazute in cadrul proiectului) nu trebuie sa depaseasca data de 31.07.2015.

Alocarea financiara disponibila pentru aceasta prima cerere deschisa de proiecte este de 39,43 milioane euro.

Valoarea totala a proiectului (suma cheltuielilor eligibile si neeligibile) este cuprinsa intre echivalentul in lei a 20.000 si 500.000 euro, la cursul valabil la data depunerii cererii de finantare.

Data limita pentru depunerea cererii de finantare este 16 iunie 2008, ora 16.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#bani, #fonduri europene, #finantare, #UE, #microintreprinderi , #fonduri europene
Comentarii