Fondurile SAPARD ar putea fi deblocate in aprilie

Marti, 17 Februarie 2009, ora 16:08
1031 citiri
Fondurile SAPARD ar putea fi deblocate in aprilie

Ministerul Agriculturii (MAPDR) a prezentat, in cadrul unor intalniri tehnice cu delegati de la Bruxelles, un plan de actiune pentru rezolvarea problemelor din agricultura.

Aplicarea acestui plan ar putea duce la deblocarea fondurilor SAPARD in mai putin de doua luni, a declarat Liviu Harbuz, secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, informeaza NewsIn.

"Au fost intalniri tehnice cu delegati ai Comisiei Europene DG AGRI in care am cautat solutii pentru deblocarea fondurilor SAPARD", a explicat Liviu Harbuz.

"In cursul saptamanii trecute, au avut loc mai multe "intalniri tehnice la cel mai inalt nivel" cu oficiali de la Bruxelles, carora li s-a prezentat un "action plan" pentru rezolvarea problemelor din agricultura, a carui aplicare ar putea conduce la deblocarea fondurilor SAPARD in chiar mai putin de doua luni de zile, fata de patru luni cum ni se daduse termen oficial", a adaugat secretarul de stat.

Secretarul de stat din MAPDR a mentionat ca printre operatiunile prezentate in cadrul planului de actiuni sunt schimbarile privind necesarul de personal, precum si achitarea subventiilor pentru agricultura pana la jumatatea lunii martie.

Platile prin Progamul SAPARD au fost suspendate dupa o misiune de audit a Comisiei Europene ce a avut loc in prima jumatate a lunii iunie 2008.

Aceasta facea parte din procedura de monitorizare pe care serviciile CE o efectueaza anual si a avut rolul de a face recomandari privind imbunatatirea sistemului de implementare a programului SAPARD.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#fond SAPARD deblocat , #fonduri europene