Guvernul sprijina economic opt orase ale tarii

Luni, 04 August 2008, ora 11:42
2013 citiri
Guvernul sprijina economic opt orase ale tarii

Egalitate intre Capitala si marile orase ale tarii din punct de vedere al Produsul Intern Brut (PIB). Acesta este scopul Programului Operational Regional (POR) elaborat de Guvern, care prevede sprijinirea tuturor regiunilor tarii sa se dezvolte economic si social echilibrat.

Astfel, autoritatile vor ca investitiile efectuate prin programele cu finantare comunitara, adica prin fonduri europene, sa fie directionate cu prioritate in aria marilor orase din cele sapte regiuni de dezvoltare: Constanta, Timisoara, Ploiesti, Craiova, Cluj-Napoca, Brasov si Iasi.

"Sapte orase, respectiv Constanta, Timisoara, Ploiesti, Craiova, Cluj-Napoca, Brasov si Iasi, vor fi desemnate poli nationali de crestere in care se vor realiza cu prioritate investitii din programele cu finantare comunitara si nationala. Se sprijina polii nationali de crestere dinamici, care au capacitatea de a induce o crestere economica rapida, crearea locurilor de munca, impulsionarea productivitatii si care iradiaza dezvoltare in orasele mici si mijlocii, precum si in zonele rurale adiacente, contribuind astfel la dezvoltarea intregii regiuni", se precizeaza in proiectul Guvernului, scrie Cotidianul in editia de luni.

60 % din fondurile europene vor fi cheltuite pentru infrastructura publica urbana, 25 % pentru dezvoltarea infrastructurii sociale, iar 15 % pentru mediul de afaceri.

Printre criteriile care au stat la baza alegerii celor sapte orase se regasesc distributia echilibrata in teritoriu, plasarea pe retele de transport transnationale, nivelul inalt de dezvoltare economica si potentialul de atragere a investitorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#guvern, #fonduri europene, #PIB, #regiuni, #Romania, #egalitate, #Bucuresti , #fonduri europene