KULT-ART Artizan, Centru de Artizanat

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 13:01
2195 citiri
KULT-ART Artizan, Centru de Artizanat

Asociatia Kelsen,in calitate de Beneficiar, in parteneriat cuSC Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare SRL, SC Pol Succes SRL, Asociatia Consultantilor in Dezvoltare Comunitara - ACDC,Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociatia KULT-ART si Confederation of European Firms, Employment Initiatives and Cooperatives (CEFEC), au implementat pe o perioada de 12 luni (ianuarie - decembrie 2015) proiectul "ECOURI - Masuri inovatoare de dezvoltare a economiei sociale bazate pe avantajele competitive in Maramures si Bucovina" (cod proiect POSDRU/173/6.1/S/146911), proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de interventie 6.1: "Dezvoltarea economiei sociale".

Asociatia KULT-ART - partener 5, a dezvoltat in cadrul acestei initiative un Centru de artizanat ca Structura de Economie Sociala. Centrul de artizanat functioneaza ca departament de activitati economice al asociatiei KULT-ART, iar scopul sau este de a realiza produse moderne de artizanat, prin tehnici si materiale traditionale, pastrand simbolistica si elementele etnice romanesti.

Scopul principal al centrului este de integra pe piata muncii persoane care provin din medii vulnerabile.

Artizanat KULT-ART are 6 persoane angajate, dupa cum urmeaza: 1 manager, 1 specialist IT-designer, 2 angajati in cadrul productiei de materiale traditionale si 2 formatori care asigura componenta educationala a SES-ului; 4 persoane din cele 6 apartin grupurilor vulnerabile: femei, persoane care traiesc din venitul minim garantat si persoane de etnie roma.

Centrul de artizanat produce obiecte din ceramica realizate manual sau la roata olarului, simple si cu modele specifice zonei: oale si vase, farfurii, chiuvete, obiecte ornamentale de interior si exterior, tesaturi realizate la razboiul de tesut, covoare, stergare, traistute, obiecte de vestimentatie de inspiratie populara, fete de masa, saculeti decorativi, bijuterii cu insertii traditionale, suveniruri, magneti de frigider, obiecte de decor realizate din materiale traditionale (sfoara, lemn, lut, panza), la care se adauga produsele artistice din lemn cioplit.

O caracteristica importanta este personalizarea obiectelor moderne cu accesorii traditionale. Pentru a da un plus de personalitate obiectelor de uz cotidian, KULT-ART Artizan confectioneaza huse pentru laptopuri, telefoane, coperti sau semne de carte.

KULT-ART si-a lansat propriul magazin online prin intermediul caruia produsele lucrate cu tehnici si materiale traditionale ajung mai aproape de potentialii clienti: www.artizanatkult-art.ro.

Ne gasiti la sediul din localitatea Maritei, nr.537 A, com. Darmanesti, jud. Suceava, Romania. Pentru informatii suplimentare, contactati-ne la sediul atelierului sau la tel. 0723367034 / 0727804065, persoana de contact Mihaela Apostol, Manager SES, e-mail office@artizanatkult-art.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#KULT ART Artizan, #centru artizanat fonduri europene , #fonduri europene