Medicina ambulatorie la standarde europene prin Regio

Joi, 01 August 2013, ora 08:00
1987 citiri
Medicina ambulatorie la standarde europene prin Regio

Proiectul "Reabilitarea, modernizarea si echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi" se subscrie unei initiative mai ample a Consiliului Judetean Calarasi de a asigura servicii medicale de calitate cetatenilor din judet.

Cele 26 de cabinete reabilitate si complet utilate prin intermediul Regio - Programul Operational Regional au permis Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi sa sporeasca veniturile unitatii medicale cu 100%. Proiectul a avut drept rezultat modernizarea si dezvoltarea serviciilor medicale, imbunatatirea conditiilor oferite pacientilor deserviti in Ambulatoriu si cresterea capacitatii si calitatii serviciilor de asistenta medicala.

Construita in anul 1975, cladirea Ambulatoriului, cunoscuta drept Policlinica 1 Calarasi, se prezenta intr-o stare avansata de degradare. In 35 de ani de cand aceasta a fost deschisa publicului nu s-au facut lucrari majore de reabilitare, iar timpul a contribuit din plin la uzura fizica si morala a cladirii si a instalatiilor tehnice.

Radiologie Ambulatoriu

Cu sprijinul Regio, au fost inlocuite in totalitate retelele de utilitati publice (energie electrica, energie termica, apa, canalizare), a fost inlocuita toata tamplaria, cladirea fiind reabilitata termic, au fost recompartimentate spatiile dedicate cabinetelor medicale, conform circuitului functional.

De asemenea, pentru imbunatatirea serviciilor medicale si scurtarea timpului de consultatii si diagnosticare a pacientilor, au fost achizitionate echipamente medicale si aparatura radiologica in valoare de aproximativ 1,2 milioane de euro.

Ambulatoriul poate acoperi, acum, noi servicii medicale, investigatii gastro-endoscopice, colposcopii, ecografii 4D, artroscopii, mamografii, radiografii dentare panoramice.

Cabinet Ecografie

"Oportunitatea reabilitarii Ambulatorului (care este interfata intre spital si teritoriu) a deschis cai nesperate pentru beneficiari - personal medical si mai ales bolnavi", este de parere dr. Chiru Mariana, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta.

Cladirea reabilitata si modernizata a Ambulatoriului a fost inaugurata in octombrie anul trecut. Aceasta ofera 26 de cabinete complet dotate si utilate pentru cele 22 de specialitati medicale din cadrul spitalului. Dupa darea in folosinta, numarul medicilor angajati a crescut de la 14 la 30, iar cel al cadrelor medicale cu pregatire medie, de la 6 la 21. Toate tratamentele si investigatiile care se fac in cadrul Ambulatoriului sunt gratuite, fiind finantate prin sistemul public de sanatate. De la deschidere, adresabilitatea catre Ambulatoriu de Specialitate a crescut cu 60%, iar veniturile pentru Spital cu aproape 100%.

Realizarea proiectului, de la idee la finalizare, a durat 3 ani si jumatate.

"Prin accesarea fondurilor europene, si in mod special Regio, se pot realiza obiective de investitii importante, necesare dezvoltarii socio-economice a comunitatilor locale, obiective care, din cauza resurselor financiare limitate existente la nivel local si regional, nu s-ar fi putut realiza sau ar fi necesitat un timp mai mare pentru realizare", a declarat Daniel Stefan, directorul executiv al Directiei Integrare Europeana, Dezvoltare Regionala si Relatii Externe, din cadrul Consiliului Judetean Calarasi si managerul acestui proiect.

Proiectul "Reabilitarea, modernizarea si echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional, implementat in regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. Proiectul a fost depus in cadrul axei 3 - Imbunatatirea infrastructurii sociale. Valoarea totala a proiectului a fost de 18.224.605,53 lei, cofinantarea UE fiind de 11.590.686,82 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#fonduri europene spitale, #ambulatoriu urgenta Calarasi, #Regio spitale, #fonduri europene urgenta , #fonduri europene