Ministerul Agriculturii vrea sa aloce peste un milion de lei implementarii SAPARD

Duminica, 27 Decembrie 2009, ora 15:40
2118 citiri
Ministerul Agriculturii vrea sa aloce peste un milion de lei implementarii SAPARD
Foto: Arhiva

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) vrea sa aloce 1.132.450 lei fara TVA pentru servicii de studiere a pietei si sondaje destinate evaluarii ex-post privind implementarea programului SAPARD in Romania in perioada 2000-2008, potrivit unui anunt al ministerului de resort.

Contractul, ce va fi atribuit prin licitatie deschisa, este cofinantat din fondurile masurii de Asistenta Tehnica (511) din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

"Obiectivul general al evaluarii il reprezinta analiza impactului socio-economic al programului SAPARD asupra dezvoltarii durabile si echilibrate a spatiului rural romanesc si asupra prioritatilor comunitare, precum si aprecierea eficacitatii, eficientei si relevantei programului, tinandu-se cont si de cele doua obiective majore ale acestuia", se arata in anunt.

Durata contractului este de 12 luni incepand cu data atribuirii contractului.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 3 februarie 2010, iar deschiderea ofertelor se va face in data de 4 februarie.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a comunicat recent ca a efectuat plata ultimelor sume de bani aferente Programului SAPARD (Programul Special de Preaderare pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala), in valoare de 10,38 milioane de euro.

Programul SAPARD a fost conceput pentru a sprijini eforturile de aderare la Uniunea Europeana a tarilor candidate din Europa Centrala si de Est si pentru a pregati participarea acestora la Politica Agricola Comunitara. Asistenta a fost oferita in perioada 2000 - 2006. Scopul principal a fost de a asigura crearea unor produse competitive si de a se evita efectele negative ce ar fi putut aparea daca Romania nu ar fi fost pregatita din punct de vedere economic, institutional si legislativ pentru aderare.

Uniunea Europeana a alocat tarii noastre, pentru acest Program, 1,14 miliarde de euro, dar aceasta suma reprezinta 75% din totalul fondurilor publice, restul de 25% fiind suportat de Guvernul Romaniei, mai precis 356 de milioane de euro. In afara de aceasta alocare, proiectele care au necesitat cofinantare privata au atras fonduri, din partea beneficiarilor, de peste 800 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministrul Investițiilor anunță că gradul de absorbție a fondurilor europene a ajuns la 97%: Se datorează unei coaliții stabile
Ministrul Investițiilor anunță că gradul de absorbție a fondurilor europene a ajuns la 97%: Se datorează unei coaliții stabile
Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat duminică după-amiază, 15 aprilie, că gradul de absorbţie a fondurilor europene în perioada 2014-2020 a ajuns la...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#fonduri SAPARD, #implementare proiecte SAPARD, #fonduri europene Romania , #fonduri europene