Peste 300 de femei din Bucuresti si Ilfov au beneficiat de cursuri de calificare profesionala gratuite

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 16:38
3869 citiri
Peste 300 de femei din Bucuresti si Ilfov au beneficiat de cursuri de calificare profesionala gratuite
Foto: Trei generatii pentru maine

Peste 300 de femei din Bucuresti si Ilfov au beneficiat de cursuri de calificare profesionala gratuite in cadrul proiectului "Trei generatii pentru maine", cofinantat din fonduri europene.

Proiectul "Trei generatii pentru maine" - derulat de Brainstorming Consulting in parteneriat cu agentia Godmother si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 a ajuns la final.

Lansat in mai 2014, proiectul a avut o valoare totala de 2.166.633,58 de lei, din care 2.058.301,90 lei reprezinta fonduri nerambursabile si 108.331,68, cofinantarea Brainstorming Consulting si Godmother.

"Trei generatii pentru maine" a vizat un grup tinta format din 294 de femei din Bucuresti si Ilfov (tinere, tinere absolvente, femei intre 25-45 ani, mame cu copii intre 5-10 ani, femei de peste 45 ani si pensionare cu drept de munca) aflate in cautarea unui loc de munca si interesate sa initieze o activitate independenta sau sa se califice/recalifice, pentru a-si creste sansele de ocupare.

Pentru acestea au fost puse la dispozitie cursuri gratuite de calificare precum si diferite activitati de formare profesionala toate sustinute de formatori autorizati.

Proiectul "Trei generatii pentru maine" s-a dovedit a fi un real succes, depasind asteptarile organizatorilor si formatorilor. Astfel, pe parcursul celor 18 luni de implementare, 301 femei din Bucuresti si Ilfov, fara loc de munca sau aflate la varsta pensionarii, au participat la cel putin unul dintre cele 28 de cursuri de calificare sau formare profesionala, oferite gratuit in cadrul proiectului:

* 2 cursuri de educatori specializati (29 de absolvente) ;

* 7 cursuri de baby-sitting - 105 absolvente au primit diploma de bona autorizata;

* 3 cursuri de competente antreprenoriale (47 de absolvente) ;

* 8 cursuri de competente sociale si civice (146 de absolvente) ;

* 4 cursuri de competente informatice (70 de absolvente) ;

* 4 cursuri subcontractate - decorator-floral, frizerie, manichiura-pedichiura (69 de absolvente).

La finalul cursurilor, toate cursantele au primit un certificat din partea Autoritatii Nationale pentru Calificari, Ministerului Muncii si Ministerului Educatiei.

De asemenea, 21 de absolvente ale cursurilor gratuite au beneficiat, pe baza de inscriere, de consultanta juridica si fiscala precum si de acoperirea taxelor de infiintare ca persoane juridice (PFA; SRL, intreprindere familiala sau individuala).

"Odata cu lansare acestui proiect am avut placuta surpriza de a cunoaste si mai ales de a descoperi femei de toate varstele extrem de talentate, care insa nu au avut pana acum curajul sa ia atitudine si sa faca o schimbare in ceea ce priveste viata lor profesionala si implicit si cea personala. Fie ca vorbim de tinere sau de doamne aflate la varsta pensionarii, toate cursantele noastre au pornit in aceasta calatorie, propusa de proiectul "Trei generatii pentru maine", cu scopul de a deveni sau mai bine zis de a redeveni 'Femeia pe care o admira'. Suntem extrem de incantati ca, alaturi de formatorii din acest proiect - adevarati specialisti, am reusit sa le redam cursantelor noastre speranta, motivatia si mai ales increderea in fortele proprii", declara Cristina Coca, expertul activitatilor de instruire din cadrul proiectului.

Cele mai de succes povesti ale participantelor la proiect au fost transpuse in 3 testimoniale video, care au fost promovate in mediul online, cu scopul de a incuraja si alte femei sa participe la unul dintre cursurile oferite gratuit si astfel sa se integreze sau reintegreze pe piata muncii.

Totodata, in perioada aprilie-august 2015 au fost desfasurate, pe site-ul Unica.ro, 5 sesiuni online (1/ luna), care au avut ca protagoniste 5 femei de succes: actrita Tily Niculae, artista Beatrice Iordan, psihologul Eugenia Behar, Sandra Ecobescu - directorul Fundatiei Calea Victoriei si Mihaela Schiopu - pictorita, psiho-terapeut si formator in cadrul proiectului.

Centrul IGLOO

Tot in cadrul proiectului, a fost deschis si un Centrul de Educatie si Ingrijire unde femeile cu copiii intre 5-10 ani, care au participat la cursurile de calificare, au putut beneficia gratuit de servicii de tip after-school. Lansat in luna februarie 2015, centrul IGLOO se afla in aceeasi cladire in care s-au tinut cursurile si a functionat pana la finalul proiectului.

In cele 11 luni de activitate, Centrul de Educatie si Ingrijire IGLOO a fost prezent la o serie de evenimente printre care Targul Educativ Radacinile Educatiei, Targul Mama Biz - organizat de Work at Home Mums, Muscel cLoverFest - festival de muzica contemporana sau Roaba de Cultura. De asemenea, in colaborare cu Asociatia Tottoro si Creative Arts centrul IGLOO a organizat o serie de evenimente speciale dedicate copiilor: Igloo Yard Sale, Igloo Toy Yard Sale sau Igloo Science Lab.

Mai multe detalii despre proiectele Brainstorming Consulting gasiti pe http://b-storm.ro/ si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/BrainstormingConsulting

Persoane de contact:

Cristina Coca, expert activitati de instruire Brainstorming Consulting

0723 321 150, cristina.coca@b-storm.ro si

Laura Militaru, Director Centrul de educatie si ingrijiri IGLOO

0751 088 396, laura.militaru@b-storm.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Trei genera ii pentru maine, #cursuri calificare profesionala, #cursuri gratuite calificare, #proiect fonduri europene , #fonduri europene