Primul centru de afaceri din Targu Mures a fost deschis prin Regio

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 08:00
2092 citiri
Primul centru de afaceri din Targu Mures a fost deschis prin Regio

Cu o investitie totala de aproximativ 3 milioane de lei, din care jumatate a fost reprezentata de sprijinul nerambursabil obtinut prin Regio, S.C. Romex S.R.L. a inaugurat la sfarsitul anului trecut primul centru de afaceri din Targu Mures.

Proiectul "Infiintare Centru de Afaceri de catre S.C. ROMEX S.R.L." a urmarit crearea unui incubator de afaceri, care sa ofere servicii integrate de sprijinire a IMM-urilor locale, in scopul dezvoltarii infrastructurii de afaceri a municipiului Tirgu-Mures. Cele 11 birouri complet dotate si utilate au o perspectiva de ocupare de 100% si beneficiaza de sprijinul permanent a celor opt persoane angajate special prin proiect.

One-stop-shop pentru IMM-urile din Targu-Mures

Proiectul s-a derulat pe o perioada de 17 luni, din mai 2011 pana in octombrie 2012. Sediul a fost construit integral, iar lucrarile au durat aproximativ un an. Ulterior, au urmat achizitiile de mobilier, echipamente IT, realizarea aplicatiei informatice si angajarea personalului Centrului de Afaceri.

Intins pe o suprafata de 725 de metri patrati, centrul este amplasat in zona de afaceri a municipiului Targu-Mures. Aici, IMM-urile locale au la dispozitie 11 birouri cu suprafete cuprinse intre 20 si 40 metri patrati, complet mobilate si dotate cu echipamente IT, o sala de sedinte, o sala moderna de conferinte, o sala de protocol, oficii, parcare pazita etc. Spatiul este modular si poate fi recompartimentat dupa necesitatile chiriasilor.

Mai mult decat atat, proiectul a creat opt locuri de munca pentru ca centrul sa poata oferi servicii complete firmelor chiriase. Incepand cu servicii de consultanta pentru afaceri si management, servicii juridice, servicii de contabilitate si audit, servicii de receptie si secretariat, organizare de evenimente, catering, paza si curatenie - chiriasii au la dispozitie toate facilitatile necesare pentru a se putea concentra exclusiv pe cresterea propriilor afaceri, fara grija aspectelor administrative.

Regio sprijina dezvoltarea IMM-urilor locale

S.C. Romex S.R.L. a fost infiintata in anul 1992 si este o firma specializata in transportul international de marfuri. Odata cu dezvoltarea afacerilor, Ioan Huza, directorul general al companiei, a simtit nevoia diversificarii serviciilor oferite si s-a indreptat spre nisa centrelor de afaceri, complet neexploatata pe piata locala.

Investitia nu s-ar fi putut realiza fara sprijinul Regio.

Ioan Huza este de parere ca majoritatea intreprinderilor mici si mijlocii nu detin capitalul necesar pentru investitii de o asemenea amploare, cum a fost cazul centrului de afaceri, pentru care fondurile de dezvoltare regionala au fost esentiale.

"Regio ofera microintreprinderilor si intreprinderilor mici, care au o capacitate mai mica de a realiza investitii pentru modernizarea activitatii, posibilitatea de a avea acces la noile tehnologii si la dotari moderne, devenind astfel competitive pe piata romaneasca si pe piata europeana", a concluzionat Ioan Huza.

Proiectul "Infiintare Centru de Afaceri de catre SC ROMEX SRL" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional - si implementat in regiunea de dezvoltare Centru. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local. Valoarea totala a proiectului a fost de 2.781.286,12 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 1.408.910,61 lei.

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum si la promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#fonduri europene centru afaceri, #centru afaceri Targu Mures, #fonduri Regio Targu Mures , #fonduri europene