Reciclarea - o solutie pentru dezvoltarea afacerilor, oferita de Regio

Joi, 20 Februarie 2014, ora 08:00
4833 citiri
Reciclarea - o solutie pentru dezvoltarea afacerilor, oferita de Regio

S.C. Stulc S.R.L. este singura fabrica din Tulcea care a avut ideea eficientizarii productiei, prin reciclarea reziduurilor care proveneau de la activitatea de baza: producerea de sfori si franghii din materiale plastice.

Prin Regio, societatea comerciala a achizitionat o linie de reciclare si noua utilaje noi, reusind sa valorifice sectorul de productie prin extinderea si modernizarea acestuia.

Proiectul "Fabrica de reciclare a deseurilor din polipropilena" face parte din strategia pe termen mediu si lung a SC Stulc SRL de crestere a profitabilitatii societatii, a portofoliului de clienti, a numarului si a calitatii produselor, pentru adaptarea la exigentele clientilor: "Fiind deja activi pe piata articolelor de pescuit (ate, sfori, franghii, sfoara de balotat), am fost in masura sa previzionam tendintele pietei interne, constatand o lipsa de materiale pentru ambalat", isi aminteste Liviu Urlih.

Oportunitati de dezvoltare, prin protectia mediului

Beneficiarul a plecat de la premisa ca poate dezvolta o afacere rentabila prin reciclarea deseurilor, contribuind, in acelasi timp, la crearea unui mediu mai curat, obiectivul principal fiind acela de a deveni unul dintre polii importanti ai valorificarii deseurilor din regiune.

Contractul de finantare a fost semnat la sfarsitul anului 2011, iar activitatea de reciclare a inceput in primavara anului 2013. Au fost achizitionate doua linii de fabricatie, una de reciclare si a doua de prelucrare a deseurilor din polipropilena (PP) si polietilena de inalta densitate (HDPE), care pot realiza materiale de ambalare: benzi din polipropilena si sfoara de balotat (folosita in agricultura).

Cate doi anagajati, care lucreaza in doua schimburi, opereaza cele doua linii de fabricatie - linia de reciclare a deseurilor cu o capacite de 2.000kg/24h si linia de prelucrare cu o capacitate de 1.000kg/24h. Pentru cele doua linii se folosesc reziduurile provenite de la utilajele producatoare de sfoara, insa conducerea companiei intentioneaza sa mareasca capacitatea de reciclare prin achizitionarea de deseuri suplimentare.

Tot prin proiect, fabrica a fost dotata cu 2 utilaje pentru productia de sfoara de balotat, 2 utilaje de produs sfoara, de diverse dimensiuni, si 4 utilaje de bobinare. Sase persoane au fost special angajate sa opereze noile utilaje.

Adaptarea la piata = crestere economica

Achizitionarea de utilaje tehnologice noi si performante, de ultima generatie, a permis societatii comerciale sa-si diversifice portofoliul, contractand noi clienti in domeniul materialelor de ambalare. SC Stulc SRL se va orienta catre acest segment de piata, adaptandu-se permanent schimbarilor tehnologiei si echipamentelor moderne, utilizate in industria materialelor de ambalare. Astfel, se va ajunge la diversificarea produselor executate, reducerea timpilor de executie si scaderea consumului de combustibili.

Conditiile de munca pentru angajatii companiei s-au imbunatatit, ceea ce a dus la cresterea calitatii intregii activitati a firmei. A crescut si productivitatea muncii, prin imbunatatirea organizarii si reducerea timpilor neproductivi, obtinandu-se, astfel, fluxul productiv optim.

Pentru conducerea firmei, cresterea cifrei de afaceri se datoreaza in primul rand maririi portofoliului de clienti cu 10%, prin politica de dezvoltare adoptata. Profitul obtinut va fi folosit, in cea mai mare parte, pentru amortizarea utilajelor achizitionate si dezvoltarea continua a activitatii.

Proiectul "Fabrica de reciclare a deseurilor din polipropilena" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional si implementat in regiunea de dezvoltare Sud-Est. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local si are o valoare totala de 1.060.162 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 809.570 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#fabrica Tulcea reciclare, #fonduri europene Tulcea, #fonduri europene reciclare, #fonduri Regio reciclare , #fonduri europene