Regio la Turnu Severin: o circulatie mai fluida, pentru o economie mai dezvoltata

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 07:19
1959 citiri
Regio la Turnu Severin: o circulatie mai fluida, pentru o economie mai dezvoltata

Municipiul Drobeta Turnu Severin isi schimba infrastructura rutiera: 15 strazi - aproximativ 62.000 mp de carosabil si peste 27.000 mp de trotuare - au intrat intr-un amplu proces de reabilitare, finantat prin Regio.

Scopul proiectului "Reabilitarea retelei de strazi urbane in Drobeta Turnu Severin - sector 3" a fost dezvoltarea infrastructurii urbane pentru peste 15.000 de locuitori ai zonei si, ca o consecinta fireasca, dezvoltarea economica durabila a municipiului.

"Regio a finantat reabilitarea tuturor strazilor si trotuarelor din Drobeta. In doi ani am realizat ceea ce, in mod normal, am fi facut in 50 de ani, daca foloseam doar resursele bugetului local", ne-a marturisit Constantin Gherghe, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Drumuri mai bune - avantaje mai multe

Strazile din sectorul trei si trotuarele erau degradate, sistemul rutier era depasit de cresterea traficului, iar sistemul de canalizare nu mai facea de mult fata ploilor abundente, punand in pericol sanatatea locuitorilor.

Proiectul a inceput la sfarsitul anului 2010, iar lucrarile au durat 34 de luni, urmand sa se incheie in luna octombrie a acestui an. Cele 15 strazi principale, grav afectate de lucrarile de alimentare cu apa, canalizare, reparatii si intretinere, au fost complet reabilitate si modernizate.

Proiectul a luat in calcul cresterea exponentiala a traficului in zona, iar lucrarile au inclus o suprafata de rulare mai buna, care sa fluidizeze circulatia rutiera preconizata in viitor. Trotuarele au fost asfaltate iar bordurile, inlocuite.

Proiectul a creat 45 de locuri de munca pe perioada executiei si 12 pentru perioada de operare.

In prezent, proiectul este in curs de finalizare. Odata terminat, se estimeaza ca cele 15 strazi vor prelua fluxurile majore de circulatie rutiera pe directia drumului national ce traverseaza orasul. De asemenea, vor asigura circulatia intre zonele functionale si cele rezidentiale, preluand fluxurile de trafic din zonele functionale si dirijandu-le spre strazile de legatura sau spre magistrale. Nu in ultimul rand, proiectul va contribui la cresterea gradului de siguranta a circulatiei.

Proiectul "Reabilitarea retelei de strazi urbane Drobeta Turnu Severin - sector 3" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional si implementat in regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere si are o valoare totala de 12.303.325,28 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 7.944.355,05 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio- Programul Operational Regional 2007-2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#fonduri europene Drobeta, #strazi reabilitate Drobeta, #fonduri Regio strazi , #fonduri europene