Romania are 7 miliarde euro pentru Strategia de Dezvoltare Rurala 2014-2020

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 18:49
1722 citiri
Romania are 7 miliarde euro pentru Strategia de Dezvoltare Rurala 2014-2020

Romania are la dispozitie, in viitorul exercitiu financiar 2014-2020, peste 7 miliarde de euro fonduri europene pentru Strategia Nationala de Dezvoltare Rurala, a declarat directorul adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Nicolae Popa.

"Avem la dispozitie pentru investitii 7,1 miliarde de euro in programul viitor la care se adauga cofinantarea nationala 20 la suta, inca 1,4 miliarde de euro.

Ne-am gandit sa nu ne mai ducem spre 28 de masuri cum am avut in precedentul program 2007-2013, asta ar inseamna o fragmentare ineficienta a sumelor care ne sunt puse la dispozitie si ne-am gandit la sapte masuri unde sa directionam acesti bani", a spus sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, directorul adjunct al APDRP, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, ar putea fi acordate "sume importante" pentru Masura 3.22 - dezvoltarea satului romanesc, pentru Masura 1.21 - dezvoltarea exploatatiilor agricole, pentru Masura 1.23 - procesarea produselor agricole, pentru Masura 1.12 - instalarea tinerilor in mediul rural ca sefi de exploatatii, Masura 3.13 - incurajarea activitatilor turistice, Masura 3.12 - infiintarea IMM-urilor in mediul rural.

"Nu in ultimul rand ne vom axa atentia foarte serioasa spre infiintarea si consolidarea grupurilor de actiune locala", a adaugat Popa.

Nicolae Popa a mentionat ca aceste aspecte nu au fost discutate deocamdata cu reprezentantii Uniunii Europene si ca negocierile vor incepe in toamna acestui an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#fonduri dezvoltare rurala, #fonduri UE , #fonduri europene