Romania, codasa UE la absorbtia de fonduri

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 15:47
2347 citiri
Romania, codasa UE la absorbtia de fonduri

Romania figureaza pe ultimul loc in clasamentul ratelor de absorbtie ale fondurilor alocate si platite de Comisia Europeana, cu 20,7%, potrivit datelor oficiale puse la dispozitie de Alexandra Tamasan, consultant pe fonduri europene pentru Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ), organizatia germana pentru cooperare internationala.

Cele mai inalte rate de absorbtie au fost contabilizate pentru Lituania (60,5%), Portugalia (58,4%) si Irlanda (55,60%), relateaza cursdeguvernare.ro.

Tara noastra a fost devansata de Bulgaria (28,5%) si Italia (28%), ceea ce arata ca gradul redus de absorbtie tine de o combinatie intre nivelul de dezvoltare redus si caracteristicile socio-culturale.

Cu toate acestea, in cifre absolute, care ne dau mai bine masura gradului in care Romania reprezinta o "povara" pentru contribuabilii din tarile mai dezvoltate, ne situam aproape de media tarilor asistate prin programe europene prin fondurile de coeziune, intre Franta si Grecia. Explicatia consta in dimensiunea relativ mare ca teritoriu (comparabil cu al Marii Britanii) si al populatiei (jumatate din cea a Poloniei sau Spaniei).

Cititi mai mult despre Ratele oficiale de absorbtie a fondurilor alocate de CE: Romania vazuta prin prisma bugetului stabilit la Bruxelles pe cursdeguvernare.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#absorbtie fonduri europene romania, #date oficiale fonduri europene , #fonduri europene