Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Suceava a primit cei mai multi bani europeni pentru infrastructura

Vineri, 08 August 2008, ora 14:16
1591 citiri
Suceava a primit cei mai multi bani europeni pentru infrastructura

Suceava, Vasluiul si Bacaul conduc in topul judetelor din Moldova care au accesat fonduri europene pentru infrastructura, potrivit datelor Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC).

Cele trei judete au primi impreuna 81 milioane de euro. Din acesti bani vor fi reabilitate 11 drumuri, sase in Suceava, patru in Bacau si unul in Vaslui.

Sumele au fost impartite pe vremea cand in fruntea Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare se afla Gheorghe Flutur, actualul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, scrie Adevarul.

Dintre judetele Moldovei, doar Iasiul nu a primit de la CRESC niciun leu sub conducerea lui Flutur.

Judetul Suceava a primit peste 28,5 milioane de euro, achivalentul a o treime din totalul sumelor acordate de CRESC. Din acesti bani va fi reabilitat drumul judetean care face legatura dintre localitatea Pojorata si masivul Rarau.

Vor mai beneficia de finantarea CRESC o ruta ocolitoare a drumului european 85, care leaga localitatea Darmanesti de Siret, precum si un drum din zona de munte, dintre Vatra Dornei si Panaci. Tot cu banii dati de UE vor mai fi reabilitate drumurile judetene dintre localitatile Salcea, Veresti si Roscani, precum si cel dintre Dolhasca si Probota.

La randul sau, Vasluiul a primit 30,5 milioane de euro. Din aceasta suma, 25 de milioane de euro vor fi alocati pentru refacerea unui drum care va scoate din izolare localitatile Cretesti, Hoceni, Hurdugi, Gusitei si Murgeni, a explicat Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean Vaslui. Diferenta de 5,5 milioane de euro vor fi utilizata pentru refacerea centrului istoric al Barladului.

Bacaul a accesat putin peste 22 de milioane de euro pentru cinci proiecte. Cel mai important este pasajul subteran din municipiul Bacau, care va trece pe sub calea ferata si va facilita iesirile din oras spre Onesti si spre Bucuresti.

Al doilea proiect important finantat va fi drumul dintre localitatile Pralea si Caiuti, a carui modernizare il va reintroduce in circuitul turistic.

In acelasi timp, au mai fost alocate fonduri pentru soseaua de legatura cu Ardealul, pe portiunea Targu Ocna - Oituz, precum si pentru doua drumuri din zona centrala a orasului Buhusi.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#fonduri europene, #infrastructura, #suceava, #Vaslui, #bacau , #fonduri europene