Udrea: Analizam 34 de posibile cazuri de fraudare a fondurilor UE

Duminica, 29 Mai 2011, ora 14:18
1848 citiri
Udrea: Analizam 34 de posibile cazuri de fraudare a fondurilor UE
Foto: ProTV

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a recunoscut, duminica, la ProTV, ca in Romania se fraudeaza fondurile europene, dar a dat vina pe autoritatile locale, care "sunt rau intentionate sau nu au experienta".

"Ministerul meu nu este beneficiar de fonduri, noi beneficiem de programe de finantare destinate autoritatilor publice locale. Noi analizam proiecte, aprobam contractele de finanare, dupa care banii pleaca spre autoritatile locale. Ei trebuie sa duca la bun sfarsit proiectele, inclusiv licitatiile care se organizeaza. De multe ori, autoritatile locale sunt rau intentionate sau nu au experienta", a spus Elena Udrea.

Subliniind ca "jumatate din banii europeni care au intrat in Romania i-a adus Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului", Udrea sustine ca 34 de dosare privind fraudarea fondurilor europene sunt in analiza la ministerul sau.

Oficial BEI: Romania are intarzieri in toate etapele absorbtiei de fonduri europene

"Avem 34 de dosare in analiza, in privinta fraudarii fondurilor europene. Par a fi niste nereguli in derularea procedurilor in gestionarea fondurilor europene", a afirmat ministrul, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la ProTV.

Elena Udrea a enumerat, apoi, masurile luate pentru evitarea fraudarii fondurilor europene: "Am introdus licitatiile unice, am limitat la 10 la suta posibilitatea de a aditiona contractul de finantare, am introdus standarde de cost astfel incat lucrarile publice din toata tara sa fie la un nivel unitar".

Elena Udrea: nu mai vorbim de remaniere, USL nu va castiga alegerile

Intrebata cat la suta din licitatiile romanesti sunt fraudate, Udrea a spus ca se fereste sa mentioneze un anumit procent, dar ca ar fi vorba de un procent destul de mare.

"M-as feri pentru ca trebuie sa ai si dovezi, insa este un procent foarte mare cel putin al tentatiei, al incercarii de a directiona o licitatie intr-un sens sau in altul", a subliniat ministrul.

Despre aspiratiile sale ca ministru al Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea a spus ca si-ar dori mai multi bani pentru investitii. "Lucrul acesta se intampla, in 2011 avem mai multi bani pentru investitii, avem 35 de miliarde, iar anul trecut vor fi si mai multi bani. Asta inseamna relansarea economica", a spus Udrea.

Nici in ceea ce priveste activitatea de ministru al Turismului, Elena Udrea nu este prea multumita.

"Nu ai cum sa faci turism pe litoral atata vreme cat este mizerie, sunt constructii ilegale, plajele se erodeaza si nimeni nu face nimic. Cum va explicati ca preturile de la noi sunt uneori mai mari decat cele din strainatate? Ar trebui ca romanii sa nu mai plateasca, iar hotelierii sa scada preturile", a mai spus Elena Udrea.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Udrea fonduri europene, #frauda fonduri europene, #masuri frauda fonduri europene , #fonduri europene