Udrea se lauda cu cel mai mare grad de absorbtie a fondurilor europene

Sambata, 09 Iulie 2011, ora 15:45
1422 citiri

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, la Brasov, ca ministerul pe care il conduce are cel mai mare grad de absorbtie a fondurilor europene in acest moment.

"MDRT are cel mai mare grad de contractare, cei mai multi bani europeni platiti efectiv. O jumatate din suma intrata in Romania este adusa de MDRT, cealalta jumatate, de toate celelalte programe operationale.

Am continuat sa contractam si sa sprijinim implementarea proiectelor catre beneficiari. In acelasi timp, nu voi rata niciun moment ca acesta de azi, cand semnez contractul de reabilitare a cinematografului 'Patria' din municipiul Brasov, pentru a aminti ca, de la momentul semnarii contractului de finantare, este datoria, obligatia beneficiarului care este autoritatea contractanta sa respecte legislatia in ceea ce priveste achizitiile, pentru a nu fi pusi in situatia in care se regasesc Consiliile Judetene Teleorman, Buzau si Ilfov.

Este necesara mai multa atentie, grija, in respectarea principiului transparentei achizitiilor publice si in derularea implementarii proiectului", a spus Elena Udrea.

Aceasta a precizat ca si controalele care se vor efectua vor fi mai drastice si vor viza mai multe astfel de proiecte pentru a preintampina situatii in care ne trezim prea tarziu cu probleme in derularea licitatiilor catre beneficiar, depistate de Comisia Europeana.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a amintit ca Brasovul are proiecte depuse in valoare de 74,5 milioane de euro. Pana in prezent au fost semnate patru proiecte care fac parte din strategia Polului de crestere Brasov, in valoare de 13,5 milioane de euro, ceea ce inseamna 18% din valoarea alocata Brasovului.

"Avem nevoie de bani europeni, este important sa ne grabim sa contractam si sa cheltuim bani europeni si legal, si transparent, si repede", a subliniat Elena Udrea.

Elena Udrea a semnat, sambata, la Primaria Brasov, proiectul "Reabilitarea cladirii cinematografului 'Patria'", in valoare de 11 milioane de lei, din care 9 milioane de lei fonduri europene.

Ultimatum pentru ministri - o saptamana sa dea raportul la absorbtia fondurilor UE

Proiectul are ca scop imbunatatirea calitatii vietii prin diversificarea ofertei de servicii socio-culturale oferite locuitorilor municipiului Brasov.

De la Brasov, Elena Udrea s-a deplasat in localitatea Roades de langa orasul Rupea, unde s-a inaugurat un Centru pentru copii, un proiect al Fundatiei Peter Maffay Romania, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministrul Investițiilor anunță că gradul de absorbție a fondurilor europene a ajuns la 97%: Se datorează unei coaliții stabile
Ministrul Investițiilor anunță că gradul de absorbție a fondurilor europene a ajuns la 97%: Se datorează unei coaliții stabile
Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat duminică după-amiază, 15 aprilie, că gradul de absorbţie a fondurilor europene în perioada 2014-2020 a ajuns la...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Udrea fonduri europene, #fonduri europene Romania, #absorbtie fonduri europene , #fonduri europene