UE deblocheaza fondurile pentru Bulgaria

Luni, 11 Mai 2009, ora 12:28
878 citiri
UE deblocheaza fondurile pentru Bulgaria

Uniunea Europeana va permite Bulgariei sa acceseze fondurile destinate dezvoltarii infrastructurii.

Fondurile au fost inghetate la inceputul anului trecut din cauza acuzatiilor de coruptie si conflicte de interese in randul membrilor consiliului de administratie a Fondului pentru Drumuri, acum restructurat.

Prima transa din banii pentru proiecte de infrastructura, aproape 115 milioane de euro, va fi disponibila la inceputul saptamanii viitoare, anunta ziarul german "Die Welle", citat de News.bg.

Deblocarea fondurilor ar putea fi un avantaj pentru presedintele Seghei Stanisev, care candideaza la alegerile parlamentare pe 5 iulie, iar partidul socialist este in urma in sondaje fata de partidul primarului Sofiei, Boiko Borrisov.

Faptul ca responsabilul pentru banii europeni, Danuta Hubner, face parte din grupul socialistilor polonezi ar putea fi o coincidenta, noteaza "Die Welle".

Fondurile pentru programul de dezvoltare rurala si capacitate administrativa raman blocate in continuare. Potrivit ziarului german, meritele progreselor din Bulgaria sunt ale premierului Meglena Plugchieva.

Comisia pentru Drepturile Omului din Bundestag a cerut vineri sanctionarea Romaniei prin inghetarea fondurilor europene, pe motiv ca nu s-au facut progrese in ceea ce priveste justitia, iar Legislativul de la Bucuresti blocheaza eforturile de urmarire penala a politicienilor corupti, potrivit Deutsche Welle.

Mai multi politicieni romani au declarat ca aceasta cerere, care ar putea fi depusa chiar in aceasta saptamana, nu este decat un santaj si o actiune realizata in conditiile alegerilor din Germania.

(L.S.)

Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
#Uniunea Europeana, #deblocheaza fonduri Bulgaria , #fonduri europene