Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vulcan si Petrosani se pregatesc sa devina statiuni montane

Marti, 17 August 2010, ora 12:55
3204 citiri
Vulcan si Petrosani se pregatesc sa devina statiuni montane
Foto: Marius Mitrache

Municipiile Vulcan si Petrosani au devenit adevarate santiere, dupa ce autoritatile locale de aici se pregatesc sa devine adevarate statiuni montane. In municipiul Petrosani, lucrarile la infrastructura de pe principala artera sunt in toi, in timp ce la Vulcan vor incepe cel mai probabil de luna viitoare.

"Speram ca de luna viitoare sa incepem. Avem cateva contestatii pe care acum le analizam. Valoarea proiectului este de 7,5 milioane de euro, fonduri europene", declara primarul Gheorghe Ile.

Pana atunci primarul din Vulcan sustine ca reface infrastructura pe aleile dintre blocuri pe strada Nicolae Titulescu, unde amenajeaza si o parcare de circa 50 de locuri.

"Dezvoltarea turismului si a zonei depinde de infrastructura. Noi vrem sa ne dezvolvam in viitor prin turism lucru ce inseamna in primul rand o infrastructuramoderna si servicii de calitate. Pana la sfarsitul acestui an toate drumurile din municipiul Vulcan vor fi reparate", mai spune Ile.

Pe de alta parte lucrarile la telegondola care-i va transporta pe turisti in Pasul Valcan, un proiect de 6,6 milioane de euro, sunt in avans fata de grafic lucru ce le da sperante autoritatilor ca vor putea termina investitia conform termenelor, daca nu chiar mai repede.

Si la Petrosani primarul Tiberiu Iacob Ridzi sustine ca in 22 de luni imaginea localitatii va suferi o schimbare radicala, iar locuitorii vor fi multumiti. "Era absolut necesara reabilitarea si modernizarea retelei de strazi atat pentru o circulatie mai sigura cat si pentru dezvoltarea zonei. Noi am fost ani la rand ocoliti de turisti din cauza ca nu avem o infrastructura. Este pacat sa suferim si sa nu exploatam turismul din cauza drumurilor neasfaltate sau pline de gropi", declara Tiberiu Iacob Ridzi.

Valoarea proiectului demarat la Petrosani este de 9.357.978 lei, iar banii provin de la Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei si bugetul local al municipiului Petrosani.

Pana vor fi gata aceste lucrari circulatia autovehiculelor pe aceste portiuni le creaza probleme petrosanenilor, insa multi trec cu vederea deoarece vad ca zilnic se face cate ceva si ca oamenii muncesc.

"Este bine ca se lucreaza. Pana acum doar peteceau gropile si aruncau cu banii. Sunt de acord sa circul un an sau doi mai greu dar dupa aceea sa avem si noi drumuri ca in alte zone", spune un taximetrist.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#statiuni montane Petrosani, #fonduri europene Vulcan, #investitii infrastructura Petrosani Vulcan , #fonduri europene