Fonduri suplimentare de 60 milioane de euro pentru IMM-uri

Marti, 15 Iunie 2010, ora 22:51
1867 citiri
Fonduri suplimentare de 60 milioane de euro pentru IMM-uri

Intreprinderile Mici si Mijlocii au la dispozitie o noua sursa de finantare in Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE).

Micii antreprenori romani pot contracta credite din fonduri EFSE de pana la 100.000 de euro pentru a-si finanta capitalul de lucru sau investitiile programate, informeaza Adevarul.

EFSE pune aloca pentru investitiile in Europa de Sud Est in urmatorii cinci ani un buget de finantare de 900 de milioane de euro, suma din care 60 de milioane sunt destinate Romaniei.

Banii sunt destinati sprijinirii intreprinderilor mici si mijlocii, fermierilor si persoanelor care vor sa-si renoveze, extinda sau reconstruiasca o locuinta.

"Micii antreprenori din sud-estul Europei fac fata unor mari provocari privind accesarea de finantari pe termen lung la rate ale dobanzii rezonabile. Aceste investitii vor facilita accesul firmelor mici la finantare, care este un factor important pentru aducerea economiilor din nou pe crestere in ciuda crizei financiare", a declarat Klaus Glaubitt, seful Consiliului Director al EFSE, citat de publicatia centrala.

Pana in prezent, Fondul European pentru Europa de Sud-Est a investit in Romania 84 de milioane de euro.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#finantare EFSE, #credite IMM, #investitii IMM , #fonduri imm