Guvernul are 60 de proiecte prioritare, de 7 miliarde de euro

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 17:55
3398 citiri
Guvernul are 60 de proiecte prioritare, de 7 miliarde de euro
Foto: ZF

Guvernul a stabilit 60 de proiecte prioritare, finantate din bani europeni, ale caror lucrari ar trebui sa inainteze cu cel putin 5 - 10 la suta pana la sfarsitul anului viitor.

Valoarea acestor proiecte depaseste 7 miliarde de euro, contributia europeana fiind de aproximativ 4,7 miliarde de euro, relateaza Mediafax.

Majoritatea proiectelor care au fost semnate anul trecut nu au inceput inca, iar altele, semnate in 2009 sau 2010, se afla la un stadiu de executie de 1%.

Peste jumatate din proiecte se refera la lucrari de reabilitare si extindere a sistemelor de apa si canalizare. Dintre proiectele de acest gen inca neincepute, cele mai multe fonduri - 162,7 milioane de euro - se vor aloca celor din judetul Prahova.

De asemenea, Doljul va primi 150,2 milioane de euro, judetul Iasi 141,7 milioane, iar Arad 139,5 milioane de euro.

In cazul proiectelor pentru apa si canalizare cu un stadiu de executie de putin peste 1%, cei mai multi bani se vor duce in Brasov (189,3 milioane de euro) si Dambovita (140 de milioane de euro).

Clujul, care are un stadiu de executie de aproape 40%, va primi 196,9 milioane de euro, iar Tulcea, cu un nivel similar, 113,7 milioane de euro.

De asemenea, exista si proiecte pentru sisteme de management integrat al deseurilor (intre 22 si 60 de milioane de euro) si termoficatie (intre 58 si 78 de milioane de euro).

Nu sunt uitate nici proiectele in infrastructura rutiera, care ar trebui finalizate pana la sfarsitul anului 2012, unde sunt incluse autostrada Cernavoda - Constanta (432,3 milioane de euro), varianta de ocolire a municipiului Constanta (225,5 milioane de euro) si autostrada Arad - Timisoara (388,2 milioane de euro).

Cel mai scump proiect care ar trebui finalizat in trimestrul doi din 2013 este autostrada Orastie - Sibiu (745,5 milioane de euro), urmat de Nadlac - Arad (308,2 milioane de euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#proiecte infrastructra, #fonduri europene, #proiecte fonduri europene , #fonduri UE