Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presedintele PE: R. Moldova are sanse la un ajutor financiar UE

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 21:46
1490 citiri
Presedintele PE: R. Moldova are sanse la un ajutor financiar UE

Un ajutor financiar UE este "intotdeauna posibil", in cadrul acordului de asociere cu Republica Moldova si prin Parteneriatul Estic, a declarat marti la Bruxelles presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, in urma intalnirii cu premierul moldovean Vlad Filat.

"Un ajutor financiar este intodeauna posibil. Dupa cum stiti, demaram negoicerile pentru un acord de asociere cu Republica Moldova, exista si Parteneriatul Estic, care se refera la relatia Uniunii Europene cu sase tari din Europa de Est, printre care si R. Moldova", a spus Buzek raspunzand unei intrebari referitoare la sansele Chisinaului de a contracta un ajutor financiar UE.

"Parlamentul European este foarte interesat intr-o R.Moldova democratica si stabila, iar cooperarea trebuie sa aiba loc la toate nivelurile - Parlament, Comisia Europeana, dar si la nivelul cetatenilor", a mai adaugat fostul premier polonez, ales recent presedinte al legislativului european.

In discutiile avute cu premierul Filat, Buzek a subliniat importanta de a realiza "reforme structurale" in Republica Moldova, avand intelegere pentru problemele economice din tara, unde deficitul bugetar a atins 10% din PIB.

"Este important sa depasim criza economica in intreaga Europa, iar aici exista probleme semnificative si in Republica Moldova", a spus Buzek.

Premierul Vlad Filat si ministrul de Externe Iurie Leanca se afla marti si miercuri la Bruxelles in prima lor vizita de lucru in strainatate, vizitand institutiile europene si NATO.

Miercuri, cei doi au programate intalniri cu inaltul reprezentant pentru politica externa si de securitate, Javier Solana, cu comisarul european pentru justitie si afaceri interne Jacques Barrot si cu comisarul european pentru relatii externe si de vecinatate Benita Fererro-Waldner, cu care urmeaza sa sustina o conferinta de presa comuna.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#ajutor financiar UE Moldova, #Vlad Filat Bruxelles, #acord ascociere Moldova UE , #fonduri UE
Comentarii
A
arssene
rank 1
Militienii nesimtiti de la ziare .com au introdus cenzura.