Ziare.com

Romania atinge un record la atragerea fondurilor europene

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 22:27

   

Romania atinge un record la atragerea fondurilor europene
Rata de absorbtie curenta a fondurilor europene a ajuns la peste 19% la data de 5 iulie, ca urmare a solicitarii de noi rambursari de fonduri Comisiei Europene.

Saptamana trecuta, Romania a transmis Comisiei Europene documentele pentru rambursarea a inca 135 milioane de euro prin intermediul Programului Operational Sectorial Transport (POS Transport).

Astfel, valoarea totala a fondurilor solicitate Comisiei pentru rambursare prin intermediul POS Transport este de peste 655 milioane de euro.

"Succesul inregistrat de Guvernului Romaniei in a debloca recent al treilea program presuspendat de catre Comisia Europeana in trecut, Programul Operational Sectorial Transport, are efectul scontat asupra absorbtiei fondurilor europene. Suma solicitata pentru a fi rambursata prin intermediul celor sapte programe operationale ajunge astfel la aproximativ 3,7 miliarde de euro in prezent, un avans substantial care ne ajuta sa acoperim riscul de dezangajare automata a fondurilor europene", a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Rovana Plumb se lauda: Am crescut de 4 ori rata de absorbtie a fondurilor europene

La inceputul lunii februarie 2013, Comisia Europeana a decis reluarea platilor pentru Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, iar rata de absorbtie curenta a ajuns la 16,62% in prezent pe acest program.

La sfarsitul lunii aprilie 2013, Comisia a reluat platile pentru Programul Operational Regional, iar rata de absorbtie curenta la nivelul acestui program a ajuns la aproape 33% in prezent.

Record la atragerea fondurilor europene. Da, in Romania!

Suma rambursata Romaniei de catre Comisia Europeana este in valoare de aproximativ trei miliarde de euro in prezent, nivel care reprezinta 15,30% din fondurile alocate de Uniunea Europeana.

Romania a incheiat anul 2012 cu o rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune de 11,47%, adica peste 2,204 miliarde de euro, sume rambursate de la Comisia Europeana, potrivit datelor oficiale prezentate de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS).

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2211 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prima veste buna dupa muuuuulta vreme de guvernare USL...

.

 

Record la mancat banii altora

Mare lucru sa te scremi sa cheltui banii! :-)

Rata ratata

Portugalia a avut cote de absortie de peste 90% a fondurilor UE, si tot sunt in deriva. Vai de capul nostru cand o veni nota de plata.

 

Friptu' banilor = motiv de falá si prilej d'o medalie...

Si la vandutu' rinichilor suntem pe locul 1, vad ca nu se mandreshte Min Sanatatzii cu treaba asta :-))

bai ziarist de c.acat 19% e record???

ce fel de record???

 

Record in facutul de economii, draghe!

DOAR 19% au ramas nefacutzi praf :-)
La altzii n-a mai ramas nimic si inca mai vor: vezi Grecia ;-)


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor