Romania atinge un record la atragerea fondurilor europene

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 22:27
3184 citiri
Romania atinge un record la atragerea fondurilor europene

Rata de absorbtie curenta a fondurilor europene a ajuns la peste 19% la data de 5 iulie, ca urmare a solicitarii de noi rambursari de fonduri Comisiei Europene.

Saptamana trecuta, Romania a transmis Comisiei Europene documentele pentru rambursarea a inca 135 milioane de euro prin intermediul Programului Operational Sectorial Transport (POS Transport).

Astfel, valoarea totala a fondurilor solicitate Comisiei pentru rambursare prin intermediul POS Transport este de peste 655 milioane de euro.

"Succesul inregistrat de Guvernului Romaniei in a debloca recent al treilea program presuspendat de catre Comisia Europeana in trecut, Programul Operational Sectorial Transport, are efectul scontat asupra absorbtiei fondurilor europene. Suma solicitata pentru a fi rambursata prin intermediul celor sapte programe operationale ajunge astfel la aproximativ 3,7 miliarde de euro in prezent, un avans substantial care ne ajuta sa acoperim riscul de dezangajare automata a fondurilor europene", a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Rovana Plumb se lauda: Am crescut de 4 ori rata de absorbtie a fondurilor europene

La inceputul lunii februarie 2013, Comisia Europeana a decis reluarea platilor pentru Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, iar rata de absorbtie curenta a ajuns la 16,62% in prezent pe acest program.

La sfarsitul lunii aprilie 2013, Comisia a reluat platile pentru Programul Operational Regional, iar rata de absorbtie curenta la nivelul acestui program a ajuns la aproape 33% in prezent.

Record la atragerea fondurilor europene. Da, in Romania!

Suma rambursata Romaniei de catre Comisia Europeana este in valoare de aproximativ trei miliarde de euro in prezent, nivel care reprezinta 15,30% din fondurile alocate de Uniunea Europeana.

Romania a incheiat anul 2012 cu o rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune de 11,47%, adica peste 2,204 miliarde de euro, sume rambursate de la Comisia Europeana, potrivit datelor oficiale prezentate de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS).

C.P.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#rata absorbtie fonduri europene iulie, #absorbtie fonduri europene iulie, #rata absorbtie fonduri UE, #fonduri UE 2013 , #fonduri UE