Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Termenul de depunere a proiectelor pentru bani UE, prelungit

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 14:16
2835 citiri
Termenul de depunere a proiectelor pentru bani UE, prelungit

Termenul pana la care firmele din Romania pot depunde proiecte pentru atragerea fondurilor nerambursabile a fost prelungit pana la 31 martie 2010.

Din cele 142,4 milioane de euro alocate, au fost selectate cereri in valoare de numai 22,61 milioane de euro, relateaza Mediafax.

Potentialii beneficiari ai schemelor de ajutor de stat vor putea depune proiecte pana la 31 martie 2010 pentru liniile de finantare privind acordarea de ajutor pentru acoperirea costurilor salariale a persoanelor nou incadrate, pentru acoperirea costurilor salariale a persoanelor din mediul rural nou incadrate, pentru programe de mentorat pentru tinerii angajati, pentru calificarea/recalificarea angajatilor proprii sau pentru acoperirea costurilor cu asigurarea conditiilor pentru sanatate si securitate la locul de munca.

Intreprinderile din Romania au fost mai interesate de obtinerea de fonduri pentru calificarea/recalificarea angajatilor proprii, pentru aceasta linie de finantare fiind depuse 53 de cereri de finantare cu o valoare totala solicitata de 8,97 milioane euro.

Potrivit MMFPS, au fost evaluate 45 de cereri, din care au fost selectate pentru finantare 23, cu o valoare totala a ajutorului solicitat de 3,12 milioane de euro, ceea ce reprezinta 19,12% din suma alocata.

Pot aplica in cadrul acestor linii de finantare doar intreprinderile, indiferent de marime si de natura capitalului, iar suma maxima pe care o poate accesa un potential beneficiar este de doua milioane de euro pentru angajarea de noi salariati, doua milioane de euro pentru formarea profesionala a angajatilor si 200.000 de euro pentru imbunatatirea conditiilor de munca.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#termen depunere proiecte europene, #proiecte fonduri europene , #proiecte europene