Ziare.com

Linia directa dintre Bucuresti si Giurgiu, refacuta pe calea ferata

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 16:27

   

Linia directa dintre Bucuresti si Giurgiu, refacuta pe calea ferata
Dupa aproape sase ani de la prabusirea podului de peste raul Arges, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a gasit solutia pentru refacerea legaturii pe calea ferata dintre Bucuresti si Giurgiu. UE si Guvernul Romaniei vor aloca aproximativ 75 de milioane de euro pentru un pod nou la Gradistea.

Conform unui comunicat de presa emis de Compania Nationala de Cai Ferate "CFR SA", citat de Adevarul, in aceasta luna au fost aprobati indicatorii tehnico-economici si reviziuirea studiului de fezabilitate pentru lucrarile privind podul deja existent. Lucrarile vor incepe anul viitor, iar investitia va costa aproximativ 59 de milioane de euro (fara TVA).

Lucrarile vor dura aproximativ un an si jumatate, dupa ce toate studiile si licitatiile vor fi facute.

Podul de la Gradistea care facea legatura pe calea ferata intre garile Bucuresti Progresul si Giurgiu Oras s-a prabusit in august 2005 din cauza uneii viituri puternice. In acest moment, singurul mod de a ajunge la Bucuresti din Giurgiu pe calea ferata este o ruta ocolitoare prin Videle (judetul Teleorman).

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1942 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Aceasta este Romania care se modernizeaza in ritm.....

....galopant sub regimul Basescu. Mai mare rusinea! Calea ferată Giurgiu-Bucuresti este primul traseu de cale ferată construit in Romania, făcand abstractie de liniile construite anterior in cuprinsul Imperiului Habsburgic (din 1867 Austro-Ungaria) si Otoman, care astăzi se află pe teritoriul Romaniei. Constructia a fost concesionată la 1 septembrie 1865 asociatiei J. T. Barkley & J. Staniforth, care a lucrat — cu o intrerupere intre februarie 1866 si aprilie 1867 — pană in august 1869. Linia a fost terminată la 26 august 1869. Deci acum 142 de ani s-a putut construi mai repede decit in epoca Basescu. Adica in 6 ani de la avarierea podului astia n-au gasit macar bani sa-l refaca. Oare cit va mai dura pina sa-l si faca? deocamdata vorbe.....goale. Pina atunci trenurile internationale spre Bulgaria, Grecia, Turcia vor ocoli in continuare pe la Videle intrucit Romania se "modernizeaza" si "reformeaza" cheltuind banii pe borduri, afise electorale, galeti electorale si cite si mai cite!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor