Inventia care poate schimba masinile de maine

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 20:11
4261 citiri
Inventia care poate schimba masinile de maine
Foto: digitaltrends.com

Americanii de la Ford au creat o tehnologie extraordinara care poate schimba in viitor modul in care automobilele tin cont de pietoni si de obiectele care le apar in fata.

Industria auto are acum tendinta de a face circulatia pe sosele cat mai sigura, atat pentru soferi, cat si pentru pietoni, scrie Digitaltrends. Ford va implementa un sistem prin care drumul este scanat pentru a se detecta eventualele obstacole din calea unei masini.

Acesta e reprezentat de o combinatie intre tehnologia radar si o camera de filmat montata pe parbriz. Acestea il avertizeaza pe sofer atunci cand exista un pericol si pot chiar sa franeze la nevoie in locul lui. Nu se stie inca viteza la care functia se activeaza, deoarece producatorul nu a mentionat acest aspect, insa ea va fi destul de mica.

Sistemul de siguranta poate face diferenta intre oameni si obiecte, el lansand semnale sonore si vizuale catre sofer si pregatind, in acelasi timp, totul pentru ca franarea sa fie cat mai eficienta in momentul in care ea este actionata. In cazul in care persoana de la volan nu ia nicio masura, franarea se face automat.

Tehnologia va fi disponibila pe modelul Ford Mondeo, din 2015, masina care va ajunge pe piata spre finele anului curent. Ulterior, el va echipa si alte modele Ford si Lincoln. Totusi, e bine de stiut ca performanta inventiei este afectata de luminozitate si de conditiile meteorologice existente la un moment dat.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#masina ford siguranta, #siguranta masini ford, #siguranta masini pietoni, #masini ford dotari siguranta , #modele
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Technologia este bun doar cind este soare :))) Pe ploaie, mai bine