40% din valoarea componentelor pentru B-Max se va produce in Romania

Joi, 22 Martie 2012, ora 21:40
1274 citiri
40% din valoarea componentelor pentru B-Max se va produce in Romania
Foto: Arhiva

Presedintele Ford Romania, Jan Gijsen, a declarat joi ca in Romania se va produce 40% din valoarea componentelor pentru noul model B-Max, urmand sa se ajunga treptat la o pondere de 60%.

"Am convins opt furnizori principali sa vina pe platforma noastra de la Craiova si sa produca componente importante", a mentionat Jan Gijsen.

Presedintele Ford Romania a mai spus ca se va investi 675 milioane euro pentru modernizarea uzinei de la Craiova, urmand ca aceasta sa beneficieze de o tehnologie de vopsitorie de ultima generatie.

Ford estimeaza ca va produce in acest an, la Craiova, 60.000 de unitati din noul model B-Max, urmand ca in 2013 productia sa urce la peste 100.000 de unitati. Referindu-se la uzina de motoare, presedintele Ford Romania a precizat ca in 2012 se vor produce 30.000 de motoare EcoBoost, urmand ca anul viitor sa se ajunga la 200.000 de unitati.

Ford B-Max, lansat in Romania

Versiunea Ambiente a noului model B-Max va costa 13.400 de euro, cu TVA, ajungand la 10.700 de euro daca se achizitioneaza prin programul Rabla.

Totodata, versiunea Trend va costa 14.150 euro, cu TVA, in timp ce versiunea Titanium va costa 16.150 de euro, cu TVA.

Reprezentantii companiei au mai spus ca modelul B-Max poate fi comandat incepand de joi in reteaua de dealeri din Romania.

Ford estimeaza pentru 2013 ca va vinde in Romania 2.000 de unitati B-Max si 500 de unitati in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#producere componente Ford B Max, #compFord B Max, #Ford B Max Romania , #Romania