Angajatii Ford Romania vor primi cate o prima de Paste de aproape 1.000 de lei

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 20:25
2179 citiri
Angajatii Ford Romania vor primi cate o prima de Paste de aproape 1.000 de lei
Foto: autolatest.ro

Cei aproximativ 3.750 de angajati ai Ford Romania vor incasa anul acesta, cu ocazia sarbatorilor de Paste, prime in valoare de 981 de lei.

Potrivit liderului de sindicat de la Ford, Ovidu Cioroianu, prima de Paste de anul acesta este cu cinci la suta mai mare decat cea de anul trecut. "Contractul colectiv de munca prevede ca anual prima de Paste sa se indexeze cu cinci la suta. Astfel, prima de anul acesta este de 935 de lei, inmultit cu 1,05 Asta insemna aproximativ 981 de lei brut", a declarat Ovidiu Cioroianu.

Calculat la cei aproximativ 3.750 de angajati ai companiei, fondul total brut al primelor de Paste se ridica la circa 3,67 milioane de lei. Ford produce zilnic in jur de 365 de masini B-Max si aproximativ 450 de motoare.

Dacia isi plateste angajatii mai bine decat Ford

Noul Ford B-max este in prezent singurul autoturism din Romania care suna singur la 112. B-max este dotat cu SYNC, un sistem de conectivitate si de informare care permite initierea unui apel direct catre 112, in momentul in care se declanseaza airbag-urile sau masina nu mai e alimentata cu combustibil.

Astfel, apelul este initiat prin intermediul telefonului soferului, conectat la sistemul din masina prin Bluetooth, care transmite si coordonatele GPS ale vehiculului. Oficialii Ford spun ca sistemul SYNC si siguranta pe care o ofera B-max sunt punctele forte ale masinii. Masina a obtinut cinci stele la testul de siguranta efectuat de Euro NCAP.

La fabrica din Craiova se produce in prezent si motorul de 1 litru ECOBOOST, disponibil in doua variante de 100 si 120 de cai putere. Angajatii uzinei Ford din Craiova lucreaza in prezent, in doua ture, iar salariul mediu brut se ridica la aproximativ 2.700 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#prime Ford Romania, #angajati Ford Romania, #prima angajati Ford Romania, #prima Paste Ford Romania , #Romania