Ford lanseaza productia noului model B-MAX

Luni, 25 Iunie 2012, ora 09:13
2840 citiri
Ford lanseaza productia noului model B-MAX
Foto: Arhiva

Ford Romania organizeaza, luni, evenimentul de lansare a productiei de serie a noului Ford B-MAX. Ceremonia va avea loc la sediul din Craiova al fabricii Ford.

Noul Ford B-Max, produs la Craiova, a fost prezentat oficial in Romania in luna martie si are preturi cuprinse intre 13.400 si 17.650 de euro cu TVA.

Comenzile s-au putut face din data de 23 martie, iar livrarile au fost programate pentru sfarsitul lunii iulie - inceputul lui august.

Preturile la noul model Ford sunt speciale pentru piata romaneasca. Astfel, versiunea Ambiente 1,4 litri 90 CP costa 13.400 euro si include ca dotari rotile din aliaj, de 15 toli, geamuri electrice, ESP, airbag-uri frontale si cortina, prin programul Rabla putandu-se ajunge la un pret de 10.700 de euro.

Trend 1,4 litri 90 CP costa 14.150 de euro si include volan de piele si oglinzi incalzite, iar Titanium 1.0 100 CP costa 16.150 de euro, avand ca dotari cam tot ce se poate pune intr-un autovehicul din acest segment. Masinile comandate pana pe 15 septembrie vor beneficia si de pachete gratuite, in valoare de cel putin 1.000 de euro, care includ radio cu MP3, aer conditionat sau bluetooth.

Lansat la salonul auto de la Geneva, la inceputul lui martie, B-MAX va deveni cea mai sigura masina fabricata in Romania, fiind asteptat sa obtina cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP, si este unul dintre cele mai avansate modele, din punct de vedere tehnologic, din Europa.

Noul model Ford prezinta un sistem original cu usi fata clasice si usi spate glisante, ce integreaza pilonii centrali si ofera cel mai bun acces din clasa lui, iar motoarele pe benzina si Diesel de inalta performanta castiga la economia de combustibil si emisiile de CO2, motorul EcoBoost de 120CP pe benzina de 1 litru de la Ford realizand un consum de combustibil cu 15% mai mic decat cel mai apropiat competitor.

Astfel, moul B-MAX cu motor de 1,6 litri TDCi are emisii de CO2 de 104 g/km si un consum de 4,0 l/100 km (70,6 mpg), fata de alte modele concurente de pe piata care au emisii de CO2 intre 109 si 119 g/km si consumuri de combustibil intre 4,1 si 4,6 l/100 km.

De asemenea, modelul B-MAX cu motor pe benzina de 1,0 litri EcoBoost (120CP) va avea emisii de CO2 de 114 g/km si un consum de combustibil de 4,9l/100 km (57,6 mpg), iar clientii vor economisi aproximativ 340 de euro pe an comparativ cu rivalii pe benzina ai B-MAX, care au emisii de CO2 de 134-149 g/km si consumuri de combustibil de 5,7 l-6,4 l/100 km.

"Ford B-MAX revolutioneaza realmente gandirea traditionala cu privire la masinile din aceasta clasa si promoveaza un concept care nu a mai fost incercat de alti producatori. Ultimele tehnologii Ford implica faptul ca B-MAX este mai distractiv de condus, ofera siguranta sporita si realizeaza un consum de combustibil de inalta clasa. Face lucruri pe care celelalte autovehicule nu le pot face. Credem ca Ford B-MAX va avea un impact major asupra pietei masinilor compacte", a apreciat Stephen Odell, presedinte si CEO Ford Europa.

Bazat pe platforma globala B-car de la Ford - comuna cu noul Fiesta -, B-MAX prezinta viziunea companiei asupra unui vehicul 'multi-activity' compact premium, care combina un spatiu extraordinar si versatilitatea cu un exterior inteligent si stilat.

B-MAX are putin peste patru metri lungime, doar cu 11 centimetri mai lung decat Fiesta cu cinci usi, si este cu 32 de centimetri mai scurt decat Ford C-MAX.

Ford lanseaza in luna iunie productia noului model B-MAX, cu aproape doi ani intarziere fata de termenul initial, si estimeaza ca va produce in acest an 60.000 de masini.

Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Pe unele tarabe din piețe se vând acum și cireșe, iar un kilogram se vinde cu 150 de lei. Fructele sunt aduse din Turcia și Grecia, iar comercianții spun că, de fapt, prețul de...
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
#Ford Bmax lansat productie, #Ford Bmax Craiova productie, #lansare Ford Bmax Romania , #Romania