Ford va produce o noua masina la Craiova: Investitie de 200 de milioane de euro

Marti, 22 Martie 2016, ora 12:25
5603 citiri
Ford va produce o noua masina la Craiova: Investitie de 200 de milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Producatorul auto american Ford va investi 200 de milioane de euro la fabrica pe care o detine la Craiova, unde va construi un al doilea model, mini-SUV-ul EcoSport, incepand din toamna anului 2017, a anuntat, marti, compania.

Modelul EcoSport este vandut, in prezent, de catre grupul american in Europa, cu exceptia Rusiei, si este construit la o fabrica din India, transmite News.ro.

Dupa ce modelul va fi produs si la Craiova, fabrica Ford din India va construi modelul Ecosport pentru piata indiana si pentru alte piete din afara Europei.

"Vanzarile de EcoSport au urcat anul acesta cu aproape 30% si, tinand cont de previziunile legate de cresterea vanzarilor din segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni, pentru noi este momentul oportun sa mutam productia de EcoSport in Europa si sa beneficiem astfel de forta de munca excelenta si de fabrica noastra de la Craiova", a declarat Jim Farley, presedinte si director general al Ford Europa, citat intr-un comunicat al grupului.

Nou director general la fabrica Ford de la Craiova

Ford se asteapta ca segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni sa ajunga la vanzari de circa 1,5 milioane de masini pe an pana in 2017, ceea ce reprezinta o crestere de 35% fata de 2015.

"Anuntul de azi vine ca urmare a discutiilor productive pe care Ford le-a avut cu Guvernul Romaniei pentru a dezvolta un cadru de lucru pozitiv si care sa ajute compania Ford in perioada de tranzitie de la actuala sa investitie la aceasta noua oportunitate, pentru a putea mentine competitivitatea la nivel global a fabricii de productie de la Craiova", se mai spune ]n comunicat.

De la preluarea uzinei de la Craiova, in 2008, Ford a investit in Romania peste un miliard de euro. Compania americana produce in acest moment la Craiova un singur model auto, monovolumul de mici dimensiuni B-Max, si motorul Ford de 1.0 l EcoBoost.

Sursa: Ford Romania

Apel pentru imbunatatirea infrastructurii

Ford a precizat ca este, in continuare, in cautare de oportunitati de a intruduce in productie noi modele la fabrica sa din Craiova, pentru a folosi in intregime capacitatea de productie si tehnologia existenta.

"Fabrica de la Craiova are un viitor puternic daca va continua sa-si imbunatateasca competitivitatea si flexibilitatea la nivel operational. Un pas pozitiv in aceasta directie a reprezentat-o si incheierea cu succes a noului contract de munca valabil pentru urmatorii doi ani", a apreciat Farley.

Totusi, Ford solicita autoritatilor romane sa imbunatateasca infrastructura rutiera, astfel incat masinile produse la Craiova sa ajunga in conditiui mai bune catre clienti.

Autostrada Pitesti-Craiova, care ar ajuta afacerile Ford de la Craiova, ar urma sa fie construita in parteneriat puublic-privat, potrtivit ultimelor planuri anuntate de Ministerul Transporturilor. Totusi, pana in prezent nu a fost anuntata niciun termen clar privind constructia autostrazii.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ford masina noua fabrica Craiova, #Ford investitii fabrica Craiova, #Ford fabrica Craiova , #Romania