Ford vrea 10% cota de piata in Romania

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 08:19
1559 citiri
Ford vrea 10% cota de piata in Romania
Foto: Arhiva

Ingvar Sviggum, vicepresedinte al Ford responsabil de vanzari si marketing, a fixat ca tinta mentinerea unei cote de piata de aproximativ 10% in Romania.

"Avem vanzari foarte bune in Romania, de 7%-8%, si putem atinge 10% din cota de piata chiar in aceasta perioada. Trebuie sa ne imbunatatim in continuare cota si volumul pe care le comercializam in Romania", a declarat Sviggum pentru Jurnalul National.

Oficialul Ford a demontat mitul potrivit caruia o masina fabricata in Romania este mai proasta decat una fabricata in strainatate, afirmand ca "Ford vinde aceeasi masina si in Germania, si in Romania".

"Faptul ca esti un producator local este un lucru important pentru imagine. In ceea ce priveste cresterea cotei de piata in Romania, acest lucru nu se va face cu un singur produs, ci cu mai multe", a subliniat Sviggum, citat de Ziarul Financiar.

Criza economica nu-l ingrijoreaza deloc pe oficialul companiei auto. "Sunt totodata constient de faptul ca traversati o perioada mai delicata economic, dar sunt optimist. Lucrurile se vor rezolva, iar fabrica de la Craiova va imbunatati mult cifrele Ford din Romania. Nu stiu cat anume, este dificil de facut o asemenea previziune", a mai spus Ingvar Sviggum.

Directorul Ford: Fabrica de la Craiova, una dintre cele mai eficiente investitii

Ford a lansat joi, in cadrul Salonului Auto de la Paris, noul model Focus ST, preconizat sa intre pe piata in 2012. Pana atunci, segmentul Focus va fi acoperit de modelul de baza, care, prezentat in primavara acestui an, va incepe sa fie comercializat pe piata europeana pana la finele lui 2010.

Ford este cea de-a doua cel mai bine vanduta marca de import de pe piata locala, dupa Volkswagen la nivelul primelor opt luni ale acestui an, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), cu vanzari de aproximativ 6.200 de autovehicule, in scadere cu 5,3% fata de perioada similara a anului trecut. Cota de piata a marcii Ford in Romania a variat intre 8% si 10% anul acesta.

Constructorii auto se așteaptă la un record în vânzările de mașini fabricate în România în 2024. Ce branduri duc greul pieței
Constructorii auto se așteaptă la un record în vânzările de mașini fabricate în România în 2024. Ce branduri duc greul pieței
Vehiculele fabricate în România au cerere pe toate pieţele unde se comercializează, peste 60 de pieţe din lume, astfel că anul 2024 ar putea fi încheiat tot pe plus, cu un nou record, a...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Ford Romania, #interviu Ingvar Sviggum, #cota piata Ford Romania , #Romania