Ford anuleaza o investitie in Mexic ca "vot de incredere" pentru Trump

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 21:45
4866 citiri
Ford anuleaza o investitie in Mexic ca "vot de incredere" pentru Trump
Foto: Arhiva/Ziare.com

Ford a anuntat marti ca anuleaza un plan cu privire la infiintarea unei fabrici in Mexic, estimat la 1,6 miliarde de dolari, dar ca va investi 700 de milioane de dolari si va crea 700 de locuri de munca in Michigan, in contextul in care isi extinde oferta de vehicule electrice si hibride.

Al doilea cel mai important constructor de automobile din Statele Unite a fost criticat extrem de dur de catre presedintele-ales din cauza acestor planuri de investitii in Mexic, aminteste CNN.

CEO-ul Ford Mark Fields a declarat ca aceasta investitie in Michigan reprezinta un "vot de incredere" in mediul favorabil afacerilor pe care il creeaza Donald Trump.

Insa el a subliniat ca Ford nu a facut niciun fel de acord special cu Trump.

"Noi nu am incheiat vreun acord cu Trump. Am facut-o pentru afacerea noastra", a declarat marti Fields pentru Poppy Harlow de la CNN, intr-un interviu in exclusivitate.

Insa CEO-ul a recunoscut ca Ford a discutat marti dimineata atat cu Trump, cat si cu vicepresedintele-ales Mike Pence.

Investitia in valoare de 700 de milioane de dolari urmeaza sa aiba loc la fabrica Flat Rock, in Michigan, in vederea construirii de vehicule electrice si care se conduc singure.

Ford crede ca numarul de masini electrice il va depasi pe cel al masinilor pe combustibili in urmatorii 15 ani.

"Sunt incantat ca am fost in masura sa obtinem locuri de munca in plus UAW-Ford pentru muncitori americani", a declarat Jimmy Settles, vicepresedintele sindicatului United Auto Workers (UAW).

Ford planuieste sa lanseze sapte vehicule electrice noi in urmatorii cinci ani, inclsuiv un Mustang Hybrid.

Aceasta informatie reprezinta o revenire majora asupra planurilor constructorului, comenteaza CNN Money.

Compania a anuntat anul trecut ca va investi 1,6 miliarde de dolari in Mexic, in vederea transferarii productiei de Ford Focus din Michigan, cu scopul de a face economii.

De-acum, Focus va fi construit in uzina care exista deja la Hermosillo, in Mexic, iar Ford isi va extinde fabrica de la Flat Rock.

"Anunturile noastre de astazi sunt intr-adevar un vot de incredere in economia (Statelor Unite) ", a spus Fields.

Trump a criticat Ford in mod repetat, in timpul campaniei, acuzand-o ca transfera locuri de munca in Mexic. El a amenintat ca va impune o taxa de 35% vehiculelor Ford fabricate in Mexic si vandute in Statele Unite.

Ford i-a replicat lui Trump ca are date gresite si a subliniat ca nu a planuit vreodata sa desfiinteze locuri de munca in tara.

In prezent, 85.000 de americani lucreaza la Ford, cu 28.000 - sau aproape 50% mai multi - decat in ultimii cinci ani.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#Ford renunta investitie Mexic Trump , #stiri Ford