Ziare.com

Ford pleaca din Belgia: 4.300 de someri

de Brandusa Stefanescu
Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 17:47

   

Ford pleaca din Belgia: 4.300 de someri
Ford isi va inchide fabrica din Belgia, unde lucreaza 4.300 de balgieni, mutandu-si facilitatile de productie in Valencia, Spania.

Compania isi justifica decizia aratand ca bugetele de austeritate din Europa au afectat puternic capacitatea de cumparare a populatiei, piata auto fiind printre cele mai afectate. Producatorii auto se lupta pentru supravietuire, incercand sa scada costurile si sa reduca productia, astfel incat sa corespunda cererii in scadere, noteaza Reuters.

"Restructurarea facilitatilor de productie europene este parte fundamentala din intarirea afacerii noastre in Europa si reintoarcerea in zona profitului", se arata in delcaratia oficiala a companiei.

Productia din Belgia urmeaza sa fie mutata integral in Spania pana la finalul lui 2014, transfer care va costa locul de munca pentru 4.300 de oameni.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Reorientarea catre Spania se face dupa ce GM a decis sa produca urmatorul model de Astra in Marea Britanie, duap ce muncitorii locali au acceptat conditiile de plata, lasand astfel deschsia posibilitatea de a inchide fabrica din Germania. Reactia Ford este menita sa raspunda unei eventuale cresteri a profitabilitatii GM.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1892 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor