Ziare.com

Ford suspenda productia la fabrica din Rusia si concediaza masiv

de Diana Toea
Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 16:25

   

Ford suspenda productia la fabrica din Rusia si concediaza masiv
Compania ruso-americana Ford Sollers si-a suspendat productia de la fabrica de asamblare de langa Sankt Petersburg in perioada 7-15 aprilie si a anuntat restructurari de proportii.

Astfel, Ford sustine ca va concedia aproximativ 700 de angajati, respectiv 30% din totalul de peste 2.200, potrivit agentiei Itar-Tass.

Rusia planuieste sa se razbune pe companiile occidentale daca va fi sanctionata

Totusi, inspectia muncii din Rusia a afirmat ca nu este de acord cu planurile Ford si l-a avertizat pe directorul general al companiei ca nu are voie sa incalce legislatia din domeniu in ceea ce priveste concedierea.

Totodata, a fost lansat un program prin care salariatii au posibilitatea sa isi dea demisia in mod voluntar, a anuntat biroul de presa al Mnisterului rusi al Muncii si Protectiei Sociale.

Companiile americane din Rusia sa-si faca planuri de evacuare - expert

Persoanele concediate vor primi cinci salarii compensatorii in loc de trei, cat ar fi fost normal, pentru a evita o posibila greva a personalului.

In plus, Ford planuieste sa suspende productia si in perioada 21 aprilie - 8 iunie, dupa ce va finaliza procesul de concediere a celor 700 de angajati.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2282 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor