Formula 1 a luat-o razna: Hamilton il provoaca la bataie pe Vettel

Luni, 26 Iunie 2017, ora 18:10
6563 citiri
Formula 1 a luat-o razna: Hamilton il provoaca la bataie pe Vettel
Foto: Instagram/Lewis Hamilton

"Daca vrea sa dovedeasca faptul ca este barbat, atunci va trebui sa o facem in afara masinii, fata in fata", a afirmat pilotul britanic Lewis Hamilton dupa acrosajul cu Sebastian Vettel, de duminica, in timpul Grand Prix-ului Azerbaidjanului la Formula 1.

Cei doi piloti, care domina Campionatul Mondial de Formula 1 - Vettel este pe primul loc cu 14 puncte avans in fata lui Hamilton-, s-au acrosat in turul 22 la Baku, in timp ce cursa fusese neutralizata si monoposturile rulau in urma masinii de securitate.

Hamilton, care se afla in frunte, a incetinit considerabil in virajul 15, iar Vettel i-a intrat in spate, avariindu-i eleronul. Nemultumit de atitudinea sa, Vettel l-a depasit si a tras de volan in directia lui Hamilton, rotile monopostului Ferrari al germanului si Mercedesul englezului atingandu-se.

"Daca vrea sa dovedeasca ca este barbat, atunci hai sa o facem in afara masinii, fata in fata", a afirmat Hamilton in fata camerelor de filmat la finalul cursei.

"Sa pilotezi in maniera asta, este periculos. Bine ca nu am avut viteza, pentru ca ar fi putut fi grav", a adaugat Hamilton. "Sunt multi tineri care se uita la Formula 1 si care au vazut acest gen de atitudine din partea multiplului campion mondial", a mai spus Hamilton.

Sanctionat cu o penalitate de 10 secunde, Vettel, laureat al titlului mondial in patru randuri (2010, 2011, 2012 si 2013) a incheiat cursa marcata de tensiuni pe locul 4, chiar in fata rivalului sau Hamilton, triplu campion mondial (2008, 2014 si 2015), marindu-si avansul in clasamentul general al pilotilor.

  • Pilotul australian Daniel Ricciardo (Red Bull) a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului, pe circuitul de la Baku.

    Ricciardo a reusit a cincea victorie din cariera sa, fiind urmat in clasamentul cursei de finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), care l-a depasit aproape de linia de sosire pe canadianul Canadien Lance Stroll (Williams).

    Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
    Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
    Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
    Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
    Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
    Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
    #Hamilton provoaca bataie Vettel, #incident Hamilton Vettel , #stiri Formula 1