Formula 1: Sebastian Vettel a castigat Marele Premiu al Malaeziei

Duminica, 24 Martie 2013, ora 11:50
4133 citiri
Formula 1: Sebastian Vettel a castigat Marele Premiu al Malaeziei

Pilotul german campion mondial in exercitiu a castigat Marele Premiu desfasurat in Malaezia, in cadrul etapei secunde a campionatului mondial de Formula 1.

La capatul unei curse spectaculoase, cu numeroase depasiri si rasturnari de situatie spectaciloase, Vettel l-a depasit pana la urma pe colegul sau de la Red Bull Mark Webber, care a incheiat pe 2.

Asadar dubla Red Bull Racing pe primele doua locuri, cele doua masini englezesti fiind urmate de nemtii de la Mercedes, cu locurile 3 si 4, ocupate de pilotii Lewis Hamilton, respectiv Nico Rosberg.

Felipe Massa de la Ferrari a incheiat top 5. Din pacate pentru italieni, Fernando Alonso, si el fost campion mondial, a abandonat in primele tururi, dupa ce partea din fata a monopostului s-a desprins.

Iata clasamentul final, top10 mai exact:

1. Sebastian Vettel (Red Bull)

2. Mark Webber (Red Bull)

3. Lewis Hamilton (Mercedes)

4. Nico Rosberg (Mercedes)

5. Felipe Massa (Ferrari)

6. Roman Grosjean (Lotus F1)

7. Kimi Raikkonen (Lotus F1)

8. Niko Hulkenberg (Sauber)

9. Sergio Perez (McLaren)

10. Jean-Eric Vergne (Torro Rosso)

Ce este important de retinut, este faptul ca podiumul a fost decis in mare parte de ordinele echpei, Vettel si Hamilton fiind decisi de echipele lor ca lideri azi, Webber si Rosberg practic neavand voie sa isi depaseasca mai marii lor colegi.

Victoria de duminica inseamna si revenirea pe primul loc in clasamentul general la piloti, cu 40 de puncte pentru Vettel, Kimi Raikonen avand 31 de puncte, fiind clasat pe 2.

Iata clasamentul general al pilotilor dupa doua curse:

1 Sebastian Vettel Infiniti Red Bull Racing 40

2 Kimi Raikkonen Lotus Racing 31

3 Mark Webber Infiniti Red Bull Racing 26

4 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas 25

5 Felipe Massa Scuderia Ferrari 22

6 Fernando Alonso Scuderia Ferrari 18

7 Nico Rosberg Mercedes AMG Petronas 12

8 Romain Grosjean Lotus Racing 9

9 Adrian Sutil Sahara Force India F1 Team 6

10 Nico Hulkenberg Sauber F1 Team 4

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#vettel invingator malaezia formula 1, #formula 1 cronica malaezia, #vettel locul 1 malaezia, #cursa formula 1 asia vettel , #stiri Formula 1