Scandal monstru in Formula 1... din cauza unui roman!

Joi, 18 Iulie 2013, ora 18:13
4669 citiri
Scandal monstru in Formula 1... din cauza unui roman!

Germanul de origine romana Colin Kolles, fost conducator al echipelor de Formula 1 Force India si HRT, ar fi incercat sa-l santajeze pe directorul executiv al Mercedes AMG, Toto Wolff.

Kolles, nascut la Timisoara, cu numele de Calin Colesnic, ar fi inregistrat o conversatie cu austriacul Wolff, in care acesta ii vorbea de rau pe Ross Brawn, "team principal" al echipei Mercedes AMG, pe Niki Lauda, presedintele team-ului german, si pe Dieter Zetsche, presedintele grupului Daimler. Austriacul, actionar cu 16 la suta la o alta echipa de Formula 1, Williams, ar fi vorbit si despre acest conflict de interese.

Discutia ar fi avut loc in luna februarie, la Barcelona, a adaugat sursa citata, apoi Kolles i-ar fi cerut bani lui Wolff, pentru a nu face publica inregistrarea.

Conflictul dintre cei doi ar fi fost aplanat de interventia administratorului drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone. Totodata, Mercedes ar fi obtinut un ordin judecatoresc de interzicere a publicarii conversatiei.

Contactati de mai multe institutii media germane, Kolles si reprezentantii Mercedes au refuzat orice comentariu. Agentia SID a precizat ca Wolff nu a putut fi contactat.

Colin Kolles, 45 de ani, de profesie medic stomatolog, a fost manager al echipelor Jordan, Midland, Spyker, Force India si HRT. Ultima echipa la care a lucrat, ca "team principal", a fost Hispania Racing Team, desfiintata anul trecut.

Toto Wolff, 41 de ani, fost pilot in Formula Ford, a cumparat, in 2009, 16 la suta din actiunile echipei britanice Williams F1. Din acest an, el este actionar si director executiv al echipei Mercedes AMG, preluand si coordonarea diviziei de sport a marcii Mercedes, functie detinuta pana de curand de Norbet Haug.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Colin Kolles santaj Formula 1, #Colin Kolles scandal F1 , #stiri Formula 1