Forta Civica ia organizatii intregi de la PP-DD: Nu puteam sa-i refuzam

Vineri, 01 Martie 2013, ora 14:33
5767 citiri
Forta Civica ia organizatii intregi de la PP-DD: Nu puteam sa-i refuzam

Partidul Forta Civica, condus de fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, a primit in randurile sale 21 de organizatii locale ale PP-DD Mures, ai caror lideri erau nemultumiti de modul in care e condusa formatiunea lui Dan Diaconescu.

"Nu i-am convins noi, s-au convins singuri", a spus secretarul general al Fortei Civice, Stefan Pirpiliu, pentru Ziare.com, despre "adoptarea" pepededistilor.

"Ei s-au simtit mintiti, tradati dupa alegeri, cand conducerea centrala a PP-DD nu a mai tinut cont de ce a promis", a adaugat fostul deputat PDL.

El a tinut sa precizeze ca Forta Civica nu are o politica de racolare a membrilor altor partide, insa nici nu poate sa-i refuze pe toti cei care bat la portile formatiunii.

"Nu ne-am propus sa facem lucrul asta, dar nici sa inchidem usa unor oameni care vor sa faca politica. Nu e o strategie pe care ne-am propus-o, dar nu puteam sa-i refuzam", a explicat Pirpiliu, care a amintit si ca 75% din membrii Fortei Civice sunt pentru prima data intr-un partid.

In plus, spune Pirpiliu, politica partidului e ca noile adeziuni sa fie decise la nivelul organizatiilor locale, iar cand e vorba de persoane cunoscute, care au facut politica la nivel inalt (parlamentari, ministri, secretari de stat), sa decida conducerea centrala a Fortei Civice.

Traian Bendorfean, fostul lider al PP-DD Reghin si actual prim-vicepresedinte Forta Civica Mures, e cel care a anuntat trecerea mai multor organizatii locale dintre partidul lui Dan Diaconescu spre cel al lui MRU.

"In ultimii doi ani eu si colegii mei din zona Reghin am muncit, ne-am implicat, am cheltuit si am crezut in viitorul PP-DD. Impreuna am facut peste 30 de organizatii locale pline de oameni entuziasti care au pornit de la acel televizor OTV-ist si care au dus mai departe entuziasmul lor, acel televizor care ne-a promis libera exprimare, marea cu sarea, libertate de gandire, sprijin in toate, dar la final s-a dovedit un fiasco", a declarat Bendorfean, potrivit citynews.ro.

Acesta a precizat ca tot acest "fiasco" a pornit de la deputatul PP-DD, Cristian Sefer, care l-a inlocuit pe Ion Stoica la sefia partidului si care ar fi lasat organizatia de izbeliste.

Reghin, Danes, Seleus, Cris, Stejareni, Rastolita, Borzia, Androneasa, Iod, Rusii Munti, Morareni, Maioresti, Sabed, Brancovenesti, Valenii de Mures, Sacalu de Padure, Idicel Sat, Idicel Padure, Hodac, Toaca, Arsita, Dubistea, Iernut si Gornesti sunt cele 21 de organizatii din PP-DD care au trecut la Forta Civica Mures.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Forta Civica organizatii PPDD, #PPDD trecere Forta Civica , #stiri Forta Civica