Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Doi romani, in topul celor mai buni antrenori din istorie

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 16 Iulie 2011, ora 21:15
4266 citiri
Doi romani, in topul celor mai buni antrenori din istorie
Stefan Kovacs a facut istorie la Ajax

Doi antrenori romani, Stefan Kovacs si Emerich Ienei, au fost inclusi in topul celor mai buni tehnicieni din istoria fotbalului mondial.

Cei doi romani, care au pregatit in trecut pe Steaua Bucuresti, se afla in ultima parte a clasamentului, Kovacs ocupand pozitia cu numarul 33 iar Ienei pe cea cu numarul 49.

Site-ul footballpantheon.com, cel care a intocmit acest top, a facut si o scurta caracterizare pentru fiecare tehnician.

Iata ce se scrie despre romani:

Emerich Ienei, locul 49, 830 de puncte

"Un manager care a rasarit intr-un mod foarte discret. Este unul dintre marii ganditori ai fotbalului. Spre finalul meciului cu Barcelona, din 1986, Ienei a avut o revelatie. Anghel Iordanescu, asistentul sau, nu a jucat niciun minut in acel sezon, dar Ienei si-a dat seama ca stilul lui Iordanescu va aduce mai multa liniste la mijlocul Stelei. Si i-a iesit.

Intr-adevar, pe plan intern, istoria Stelei va ramane intotdeauna patata de coruptia din regimul Ceausescu, care a ajutat la stabilirea unor recorduri in Romania. Insa Ienei si-a demonstrat abilitatile de antrenor in meciurile internationale. A condus Steaua 1986, nationala la CM 1990 si la EURO 2000, cand Romania a ajuns in sferturi. Ramane una dintre cele mai mari performante internationale."

Stefan Kovacs, locul 33, 1030 de puncte

"A avut rezultate mari datorita faptului ca a luat o echipa castigatoare, care nu prea avea nevoie de antrenor. In acele momente, la Ajax se juca cel mai compex joc de pana atunci: fotbalul total. Rinus Michels, parintele spiritual al acestui stil, plecase in vara anului 1971, iar Kovacs nici macar n-a fost ales pentru rezultatele sale sportive, ci pentru ca era varianta cea mai ieftina, dintr-o lista de 15 nume!

Intr-adevar, el a fost asigurat ca va esua si isi rezervase bilet de intoarcere la Bucuresti. A fost testat imediat. I-a fost trimisa o minge in zona genunchiului, dar Kovacs a preluat dintr-o singura miscare, a controlat-o si a trimis-o inapoi.

Au existat doua pareri despre Kovacs. Velibor Vascovici sustine ca meritul n-a fost al romanului: N-a avut nicio legatura cu acea echipa. El pur si simplu a preluat o echipa foarte buna, campioni ai Europei, si i-a lasat sa joace.

Kovacs are insa in marele Johan Cruyff un avocat veritabil: Rezultatele au aratat ca Stefan Kovacs n-a gresit. Echipa noastra era gata sa participe la luarea deciziilor, spune Cruyff. Kovacs a avut inteligenta subtila de a se increde intr-un grup cu jucatori extrem de talentati. Adevarul poate fi undeva la mijloc, dar perioada de la Ajax a fost varful de cariera al lui Kovacs."

Topul celor mai buni 50 de antrenori din istoria fotbalului este condus de legenda celor de la Manchester United, Sir Alex Ferguson, care este urmat de Helenio Herrera, pe locul secund, si de Ottmar Hitzfeld.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#antrenori romani top mondial, #Emerich Ienei, #Stefan Kovacs, #topul celor mai buni antrenori , #antrenori