Sandoi nu e ingrijorat dupa dezastrul de la "tineret"

Luni, 17 Mai 2010, ora 15:02
470 citiri
Sandoi nu e ingrijorat dupa dezastrul de la "tineret"

Emil Sandoi, antrenorul nationalei de tineret, nu este ingrijorat dupa turneul dezastruos facut de selectionata Under 20 in Portugalia.

"Ma invinovatesc pentru ca nu am explicat inainte de inceperea turneului problemele pe care le-am avut. Nu am stiut pana in ultimul moment lotul pe care ma puteam baza, dar mi-am dorit sa fac aceasta actiune pentru a creste experienta internationala a acestor baieti. Am primit invitatia la inceputul lunii martie, am acceptat sa mergem in Portugalia fara sa stiu la acea data ca va fi etapa intermediara in primele doua ligi.

Oricum, o actiune cu meciuri internationale este mult mai utila decat niste antrenamente la Mogosoaia, castigurile sunt cu totul altele. Cum campionatul era in desfasurare, echipele nu au fost de acord sa lase jucatorii la lot. Nu am reusit sa fac nici un antrenament cu baietii pe care i-am avut la dispozitie inainte de plecarea din tara, unii dintre ei abia se cunosteau la aeroport. Nu a fost o reprezentativa U20, ci una divizionara.

Am avut noroc ca s-a amanat jocul dintre Steaua 2 si Branesti, asa au putut sa onoreze convocarea Lungu si Mustata. Jumatate dintre jucatorii nostri sunt nascuti in '91, iar cativa chiar in '92. Din punctul de vedere al rezultatelor pe care le-am obtinut, nu sunt multumit. Ne-am propus testarea de tineri jucatori, am evoluat contra unor nationale foarte puternice.

Portughezii au venit cu tot ce aveau mai bun pentru ca la ei campionatul s-a terminat, la fel si bielorusii, iar cei din Insulele Capului Verde au foarte multi fotbalisti in liga secunda lusitana. Sunt constient ca mi-am asumat niste riscuri, dar sper ca baietii sa fi capatat experienta. E posibil ca la viitoarele actiuni sa apara cativa oameni din grupul care a fost acum deplasat in Porgutalia. Sa vedem jumatatea plina a paharului.

Din punct de vedere tactic am jucat foarte bine, baietii au inteles ce voiam de la ei, dar am ratat incredibil in fiecare meci. Il remarc pe Mustata de la Steaua 2, a jucat foarte bine in toate meciurile. Nu ma ingrijoreaza viitorul, avem sanse sa ne calificam la barajul pentru Campionatul European de Tineret", a spus Sandoi in cadrul unei conferinte de presa.

Echipa nationala Under 20 a Romaniei s-a facut de ras in Portugalia, unde a pierdut fara drept de apel intalnirea cu gazdele, scor 0-4, si a remizat cu doua formatii fara pretentii, Belarus si selectionata Insulelor Capului Verde.

M.D.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Romania dezastru tineret, #Romania egal Insulele Capului Verde, #rezultate nationala tineret , #antrenori