Ziare.com

Arbitrii romani ameninta cu "lupta sindicala"

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 08:56

   

Arbitrii romani ameninta cu "lupta sindicala"
Arbitrii romani, reuniti in Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din Romania (SAFR), au reactionat la scandalul din ultima vreme din acest fenomen, anuntand ca nu sunt de acord cu aducerea brigazilor din strainatate.

De asemenea, ei solicita ca persoanele care au reactii jignitoare sa nu mai fie protejate, amenintand in caz contrar cu "lupta sindicala".

"In ultima perioada, in mass-media s-au adus multe acuze grave arbitrilor, din partea unor persoane implicate in fenomenul fotbalistic si, s-a comentat foarte mult, pe aducerea de brigazii de arbitrii straine, pentru conducerea unor partide din campionatul de LIGA I. Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din Romania, sesizand ce se intampla, va aduce la cunostinta urmatoarele:

- suntem de acord cu sanctionarea arbitrilor din campionatul intern, atunci cand gresesc flagrant, conform regulamentelor in vigoare, dar nu la presiunea cluburilor interesate;

- in mod ferm manifestam dezacordul nostru cu privire la aducerea unor brigazi de arbitrii straine;

- dorim si solicitam sa se investeasca intr-o strategie de dezvoltare si profesionalizare a arbitrajului, din partea CCA si FRF, pentru crearea unor conditii decente pentru arbitrii, care sa le permita acestora manifestarea deplina a personalitatii si valorii lor, in acord cu aspiratiile proprii si, in concordanta cu ce se cere de la ei, respectarea demnitatii umane si protejarea de orice abuzuri;

- solicitam sa se respecte regulamentele, sa nu mai fie protejate persoanele care au reactii jignitoare, insultatoare ,violente si instigatoare, care aduc o imagine negativa fotbalului romanesc.

Mentionam ca punctul nostru de vedere este rezultatul opiniilor trasmise sindicatului de arbitrii si arbitrii asistenti din LIGA I, atat membrii de sindicat cat si a celor care nu sunt membrii de sindicat. In cazul in care nu se va tine cont de cele transmise, sa nu mai fie protejate persoanele care au reactii jignitoare, insultatoare ,violente si instigatoare, care aduc o imagine negativa fotbalului romanesc. In cazul in care nu se va tine cont de cele transmise, ne vedem obligati sa recurgem la metodele de lupta sindicala, prevazute de statut si legile in vigoare", se arata in comunicatul SAFR.

Liga Profesionista de Fotbal va decide, luni, daca va propune Federatiei Romane de Fotbal aducerea arbitrilor straini in returul sezonului 2011/2012.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 870 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

reactionati prin cinste, profesionalism si veti fi respectati

lupta sindicala sa se dea pt drepturi incalcate ori voi sunteti cei mai bine platiti romani....nu scrie in nicio lege a sporturilor ca trebuie sa arbitrati numai in liga nationala ...ca niste infractori penali , voi dati, voi tipati...

 

Sindicatul ne simtitilor!

Bineinteles ca sunteti de acord cu sanctiunile in urma greselilor flagrante,pt ca regulamentul e facut in asa fel incat sa acorzi un penalty imaginar,iar apoi sa arbitrezi o etapa in seria 2 ,dupa care sa revii la liga1.rar am vazut un arbitru care sa traga deoparte jucatorul si sa-i explice ce a vazut.e foarte adevarat ca si jucatorului roman ii place sa vocifereze insa in fatza unui arbitru strain,mai putin.de aceea cred ca liga 1 ,cu vreo 1-2 de arbitraje numai cu brigazi straine,ar schimba metehnele fotbalistului roman.

 

Rechinul72

1-2 ani de arbitraje.... Sorry

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor