Un verdict cat un campionat

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 13 Iulie 2017, ora 07:26
8478 citiri
Un verdict cat un campionat

Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne va anunta joi cel mai important verdict din istoria fotbalului romanesc, instanta suprema in sport putand schimba la "masa verde" echipa campioana.

FCSB a pierdut pe teren lupta pentru titlu cu Viitorul lui Hagi, insa gruparea din Berceni se foloseste de orice tertip pentru a anula performanta "Regelui".

Sentinta de joi poate fi, indraznesc sa spun, una cruciala pentru fotbalul romanesc, in caz de schimbare a campioanei increderea in competitiile interne urmand a ajunge foarte aproape de zero intr-un moment in care publicul se indeparteaza tot mai mult de o Liga 1 acaparata de echipele fara sustinatori.

Cu toate acestea, o eventuala decizie favorabila pentru cei de la FCSB ar putea avea un efect pozitiv neasteptat.

Pana in prezent, litigiul de la Lausanne a fost prezentat drept unul dintre FCSB si Viitorul, insa realitatea este ca echipa lui Becali a contestat regulamentul realizat de FRF si de LPF, regulament care in unele puncte este vag si interpretabil.

Ori o sentinta care sa schimbe campioana Romaniei ar arata adevarata fata a incompetentei de la varful fotbalului romanesc!

Sigur, Viitorul lui Hagi, poate cel mai frumos club din ultimele doua-trei decenii, ar fi vaduvit de o performanta obtinuta pe teren, in conditiile in care FCSB a contestat regulamentul dupa finalul play-off-ului. Insa, in acelasi timp, ar fi poate cea mai mare sansa a fotbalului romanesc de a fi curatat de amatorii si de lipitorile care s-au cocotat in pozitii de raspundere care le depasesc in mod evident competentele.

Fotbalul nostru a scapat ca prin urechile acului de faliment in procesul initiat de Adrian Mititelu, cand numai o decizie a CCR a facut ca FRF sa nu fie obligata la plata unor despagubiri uriase.

Acum, in mai putin de jumatate de an, o noua instanta are in maini soarta sportului rege din tara noastra.

Mentinerea Viitorului in pozitia de campioana ar insemna distrugerea oricarei brume de profesionalism care mai exista la FCSB, cel mai important club de la noi. Schimbarea campioanei va distruge credibilitatea intregului fenomen si nu vad ce sponsor ar mai fi dispus sa se asocieze cu formatiile noastre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#TAS verdict campionat, #FCSB Viitorul TAS, #proces titlu liga 1 , #campionat