Liga I: Revelatiile si dezamagirile sezonului

Luni, 24 Mai 2010, ora 12:02
1548 citiri
Liga I: Revelatiile si dezamagirile sezonului

Sezonul 2009/2010 al Ligii I s-a incheiat sambata, oferind un podium ocupat, dupa foarte multa vreme, exclusiv de echipe din provincie.

Varful clasamentului alcatuit din CFR Cluj, Unirea Urziceni si FC Vaslui nu mai uimeste pe nimeni, ierarhia fiind pusa pe seama formei slabe a formatiilor din Bucuresti.

Otelul Galati, revelatia sezonului

Revelatia Ligii I nu a ocupat un loc fruntas si nici nu va evolua in cupele europene. Dupa un start de sezon extrem de greoi, Otelul Galati a revenit micraculos in retur, pentru a termina sezonul pe locul 8.

Huiduit la start, dar aplaudat la scena deschisa pe final, Dorinel Munteanu a reusit sa duca o echipa ce se anunta canditata la retrogradare in prima jumatate a clasamentului.

Campioana din sezonul trecut, Unirea Urziceni, a incheiat sezonul pe locul 2, fara Dan Petrescu pe banca. Desi s-a spus ca a obtinut titlul datorita unei conjuncturi favorabile, ialomitenii au reusit sa se califice in preliminariile Ligii Campionilor.

Universitatea Craiova, prestatie dezamagitoare

Desi anunta ca se va lupta pentru un loc in cupele europene, Universitatea lui Adrian Mititelu s-a zbatut in subsolul clasamentului, avand emotii pana in ultima etapa in ceea ce priveste evitarea retrogradarii, intr-o partida asupra careia au planat mai multe suspiciuni.

Plecarea lui Nicolo Napoli a afectat decisiv evolutia Craiovei, care a fost antrenata ulterior de tehnicieni mai mult sau mai putin competenti: Mogosanu, Neago, Wotte, Trica, Bita.

Bucurestiul a sucombat in fata Provinciei

Dezamagitoare au fost si prestatiile echipelor bucurestene, unul din cele trei cluburi ratand pana si Europa League.

Macinata de dificultati financiare, dar si de atitudinea patronului, Steaua a aratat ca o echipa de pluton, terminand sezonul pe locul 4 gratie lui Mihai Stoichita, care a facut minuni cu un lot foarte slab.

Luptele interne, date atat intre oficiali, cat si intre jucatori, au facut ca Dinamo sa cedeze pe final de campionat, fiind nevoita sa se declare multumita cu un rusinos loc 6. Probabil ca Borcea se va pregati de Liga Campionilor si in sezonul viitor.

Chiar daca nu era cotata cu sanse mari la pozitiile fruntase, locul 7 ocupat de Rapid la final de stagiune pare surprinzator. Cu rezultate bune in fata echipelor mari, giulestenii au pierdut puncte cu formatiile mici si mai poate prinde Europa doar daca primeste inapoi, la TAS, punctele pierdute cu Timisoara la masa verde.

Dupa 6 sezoane in Liga, Politehnica Iasi s-a vazut retrogradata in B. Pandurii, si ei retrogradati, au rezistat timp de 5 ani.

C.F.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#clasament Liga I, #revelatii dezamagiri Liga I, #statistici Liga I, #otelul galati, #Universitate Craiova , #clasament liga 1