Copos se retrage definitiv de la Rapid

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 13:40
1537 citiri
Copos se retrage definitiv de la Rapid

George Copos a anuntat miercuri, pe blogul sau personal, ca se va retrage definitiv de la Rapid.

Omul de afaceri spune ca a luat aceasta decizie din cauza lipsei de profesionalism a celor care conduc clubul si da si cinci exemple:

1. Management defectuos al jucatorilor: achizitii nu tocmai inspirate, dar pe bani multi, in timp ce jucatorii rapidisti au fost cedati in conditii dezavantajoase.

2. Management slab al resurselor umane. Pe langa ceea ce spuneam mai sus despre jucatori, schema clubului a tot fost incarcata in mod inutil cu tot felul de posturi a caror prezenta nu era intru totul necesara sau justificata. Asa se face ca s-a ajuns la o structura stufoasa, aproape dubla fata de necesar, in care responsabilitatile unor posturi se suprapuneau cu altele si, in final, nu erau indeplinite de nimeni. Iar atunci cand nu s-a mai putut, cand a trebuit sa decidem restructurarea si eficientizarea schemei, reactia generala a fost de dezaprobare: "Copos da afara oamenii de la club"!

3. Management amatoristic al resurselor financiare, fapt care anul trecut a produs clubului pierderi la care mi-e si groaza sa ma gandesc: contracte generoase, desi nejustificate in toate cazurile, solutii financiare neinspirate, lipsa de perspectiva in prioritizarea resurselor. Toate astea au lasat in bugetul clubului o gaura de peste 20 milioane de euro.

4. Necunoasterea cailor de valorificare si de aparare a propriilor interese. Cel mai recent exemplu: "surpriza" cu contractul lui Sapunaru, imprumutat la FC Porto si de pe urma caruia asteptam sa ne intre in conturi 3,5 milioane de euro, dar care nu vor intra decat anul viitor.

5. Necunoasterea modalitatilor de motivare a celor apti de performanta (si nu ma refer numai la fotbalisti). Lipsa de motivare a dus, printre altele, la ratarea intrarii in Europa League, ratare echivalenta cu pierderea a inca 4 milioane de euro.

"Faptul ca am acceptat asemenea manifestari de amatorism, ca am inchis ochii zicand 'o sa trecem si peste asta' m-a determinat sa iau decizia ferma si definitiva de a ma retrage. Cred ca Rapidul are nevoie de un nou investitor, care sa vina cu o alta abordare a managementului clubului din Giulesti. Eu vreau doar sa pun randuiala in treburile Rapidului, atat cat se mai poate, si sa predau stafeta celui care se incumeta sa-mi urmeze", asa isi incheie Copos articolul.

George Copos a preluat Rapidul in 1993.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veteranul Rapidului îi face loc lui Șumudică, mesaj cu trimitere către Dan Șucu
Veteranul Rapidului îi face loc lui Șumudică, mesaj cu trimitere către Dan Șucu
Rapid l-a schimbat pe Cristiano Bergodi din postura de antrenor cu un trio de antrenori interimari, principal fiind Bogdan Lobonț. O mare parte a fanilor îl cer însă pe Marius Șumudică,...
Planul fenomenal la care lucrează Dan Șucu. Și-a propus aducerea unui nume uriaș la Rapid
Planul fenomenal la care lucrează Dan Șucu. Și-a propus aducerea unui nume uriaș la Rapid
După "falimentul" proiectului Cristiano Bergodi, acționarul majoritar al Rapidului, Dan Șucu, lucrează la un plan nou pentru Rapid. Conform informațiilor furnizate de jurnalistul Sorin...
#george copos, #Rapid , #derbi