DNA de ochii lumii

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 14 Aprilie 2009, ora 16:11
1257 citiri
DNA de ochii lumii

Procurorii anti-coruptie au lovit puternic fotbalul romanesc in ultimele saptamani.

Dupa arestarea lui Gigi Becali, luni a venit randul patronului echipei FC Arges, Cornel Penescu, si a presedintelui CCA, Gheorghe Constantin, sa primeasca mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Daca retinerea lui Becali nu are legatura cu activitatea sa sportiva, Penescu si Costica "Valcea" sunt acuzati de fapte de coruptie care au implicatii directe in Liga I.

Totusi, desi acuzatii au fost plimbati prin fata camerelor TV cu catuse la maini si cu armate de politisti inarmati pana in dinti pe langa, ramane senzatia ca "pestii mari" au scapat si de data asta.

Lumea fotbalului romanesc, pe cat e de pestrita, pe atat este de unita. De aceea e foarte greu de crezut ca un Penescu, intrat de curand in "gasca", si un Constantin, puteau aranja meciuri cu echipe ca FC Brasov, Universitatea Craiova sau Gloria Bistrita.

Sa spui ca FC Arges si-a "tras" arbitrii iar oameni cu state vechi in "Cooperativa", ca Jean Padureanu, Dinu "Vama" sau Adrian Mititelu nu au stiut nimic poate fi cel mult o gluma.

De aceea ancheta DNA pare (sa speram ca aparentele inseala) doar praf in ochi, fiind mai mult o modalitate de a le inchide gura unor oameni incomozi decat un adevarat act de justitie. Cat despre dispunerea arestarii preventive, probabil ca este necesar un control ferm al activitatii procurorilor si judecatorilor.

Daca infractori dovediti si periculosi ies din inchisoare pe motiv de "glaucom", incarcerarea, fie ea si preventiva, a unor persoane (sau personaje) publice acuzate de infractiuni non-violente este un non-sens.

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
#DNA, #ancheta DNA fotbal, #Penescu arestat , #derbi