Mihaita Plesan: "As vrea sa avem mai mult noroc!"

Miercuri, 31 Decembrie 2008, ora 15:37
1697 citiri
Mihaita Plesan: "As vrea sa avem mai mult noroc!"
Foto: Drobetaturnuseverin.net

Mijlocasul Stelei, Mihaita Plesan, nu este interesat de un transfer intr-un alt campionat. Acesta a declarat in cadrul unui interviu pentru NewsIn ca se simte dator fata de suporterii ros-albastrii, pentru care vrea sa castige primul sau titlu de campion.

NewsIn: Mihaita, in 2008, din punct de vedere fotbalistic simti ca puteai avea un an mai bun?

Mihaita Plesan: Pentru mine, anul care a trecut nu a fost asa bun, mai ales ca am pierdut campionatul cu Steaua, dupa care a venit acel meci amical cu Roma in care m-am accidentat si mi-a fost greu sa revin la forma initiala.

NewsIn: Ce crezi tu ca trebuie imbunatatit la fotbalistul Plesan?

Mihaita Plesan: Viteza, ea este cea care trebuie imbunatatita la mine, iar pentru asta fac antrenamente specifice. Sper sa imi imbunatatesc viteza cat mai curand.

NewsIn: In ultimii ani Steaua a reusit evolutii mai bune in retur decat in tur. Crezi ca asa vor sta lucrurile si in 2009?

Mihaita Plesan: Noi asa ne dorim, ca dupa terminarea returului sa fim pe primul loc. Sunt convins ca returul va arata mult mai bine pentru noi, vom avea alta fata in 2009.

NewsIn: In fotbalul romanesc se tot vorbeste de butoane, de stenograme sau de valize. Crezi ca in prezent fotbalul se joaca si in culise?

Mihaita Plesan: Este o mare prostie toata aceasta discutie despre butoane, stenograme si valize. Aceste se lucruri poate ca se faceau acum 10, 15 ani. Acum insa, majoritatea patronilor au bani si vor performante, numai este ca acum 10, 15 ani, cand unele echipe nu prea aveau bani.

NewsIn: Dupa terminarea turului, care consideri ca este cel mai bun jucator roman al Stelei?

Mihaita Plesan: Uau! Sa stii ca la intrebarea asta imi este foarte greu sa raspund, nici macar un top 3 nu pot sa fac. Eu stiu doar ca toti jucatorii sunt buni, imi este imposibil sa fac un top, pentru ca toti sunt valorosi.

NewsIn: Dar cel mai bun jucator strain al Stelei?

Mihaita Plesan: Zapata, el este cel mai bun.

NewsIn: In acest moment, ce crezi ca lipseste Stelei in lupta pentru campionat?

Mihaita Plesan: As vrea sa avem mai mult noroc. Campionatul trecut am avut mai mult noroc in tur decat in retur, si asa sper sa fie si acum.

NewsIn: Acum, la incheierea turului si dupa stabilirea clasamentului, pe cine vezi principala contracandidata a Stelei la titlu?

Mihaita Plesan: Dinamo are 6 puncte in fata noastra, dar CFR Cluj sau Timisoara sunt si ele acolo, la lupta pentru primul loc.

NewsIn: Ce parere ai despre numirea lui Gabi Balint pe banca Timisoarei?

Mihaita Plesan: Cred ca s-au intarit cu aducerea lui Gabi Balint ca antrenor principal. Il cunosc pe Gabi, este un tehnician foarte bun, ii doresc mult succes la Timisoara, dar la finalul campionatului sa vina pe locul 2, dupa Steaua. Nu cred ca s-ar supara cei de la Timisoara daca s-ar intampla asa, aceasta posibila clasare pe 2 ar echivala cu o participare in Liga Campionilor.

NewsIn: Ai lucrat atat cu Marius Lacatus, dar si cu Dorinel Munteanu. Ce impresii ti-au lasat cei doi antrenori?

Mihaita Plesan: Fiecare dintre ei si-a dorit sa faca performanta la Steaua, ambii au caractere de invingatori si o disciplina tactica bine pusa la punct.

NewsIn: Mai multi colegi de-ai tai si-au manifestat dorinta ca in viitor sa se transfere de la Steaua intr-un alt campionat din Europa. Pe tine te tenteaza o experienta fotbalistica in strainatate?

Mihaita Plesan: Nu ma tenteaza deloc chiar. Eu sunt dator Stelei si suporterilor sai. Mai intai trebuie sa fac performanta aici, sa castig un campionat cu Steaua si dupa vom vedea ce va mai fi.

NewsIn: Care au fost echipele care te-au impresionat in acest an?

Mihaita Plesan: Mi-au placut foarte mult Urziceniul, Timisoara dar si Craiova, care, din cauza faptului ca nu a putut face transferuri, si-a creat o echipa buna. In cazul Craiovei pot spune ca destinul si-a intors fata catre echipa, pentru ca acea decizie a FIFA a prins bine.

NewsIn: Care sunt obiectivele tale pentru 2009?

Mihaita Plesan: Imi doresc sa reintru in circuitul echipei nationale cat mai repede si sa castig campionatul cu Steaua.

NewsIn: In martie, Romania va juca cu Serbia. Va fi un meci greu pentru noi?

Mihaiti Plesan: Cu siguranta ca asa va fi, in functie de acest rezultat sansele noastre de calificare la CM 2010 vor creste sau vor scadea. Meciul cu Serbia pot spune ca va fi o finala a grupei, un meci cu un caracter decisiv.

Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Clubul CSA Steaua are o reacție categorică față de FCSB înainte de finalul acestui sezon. CSA Steaua București a fost declarată deținătoarea de drept a palmaresului 1947-1998, pe care...
Octavian Vintilă a murit. Imagini rare cu marele comentator sportiv în avionul în care Lăcătuș fuma și Ilie Dumitrescu era cu prima soție VIDEO
Octavian Vintilă a murit. Imagini rare cu marele comentator sportiv în avionul în care Lăcătuș fuma și Ilie Dumitrescu era cu prima soție VIDEO
Octavian Vintilă a murit la vârsta de 85 de ani. Ar fi împlinit 86 de ani în luna iunie. Octavian Vintilă a fost comentator sportiv, dar și fost sportiv de performanță. Născut la...
#Mihaita Plesan, #Steaua, #interviu Mihaita Plesan , #derbi