Ziare.com

Proiecte de stadioane din Romania: Bijuteria de la Arad

de Marius Doroftei, Editor Ziare.com
Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 15:02

   

Proiecte de stadioane din Romania: Bijuteria de la Arad
Sarabanda constructiei de stadioane a cuprins si Aradul, arena Francisc Neumann intrand intr-un amplu proces de reconstructie.

Inaugurat in 1946, stadionul aradean se afla intr-o stare avansata de degradare, astfel ca autoritatile locale au decis sa il modernizeze din temelii.

Costurile totale se ridica la 7,4 milioane de euro si vor fi suportate integral de bugetul general al municipiului Arad.

Proiectul cuprinde reconstructia celor doua peluze, care vor fi mutate mai aproape de suprafata de joc, modernizarea tribunelor precum si acoperirea locurilor.

"Solutia propusa este executia unei structuri independente care va acoperi gradenele ce vor delimita functional cele patru zone majore ale stadionului: tribuna oficiala, tribuna a II-a, peluza nord si peluza sud. Complet reconstruite, acestea vor functiona ca patru corpuri de cladire separate, parte a aceleiasi constructii", a declarat Radu Puica, arhitectul proiectului, conform site-ului oficial al gruparii aradene.

Un lucru interesant este faptul ca sub peluza sud va exista un mini-hotel, de 23 de camere, destinat cazarii echipelor oaspete. Pentru a facilita accesul spectatorilor, numarul portilor de acces in tribune a fost majorat la 13.

Vezi mai jos galerie foto cu proiectul stadionului din Arad:
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7482 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

foarte frumos...

... pe hartie, dar cine cunoaste zona, stie ca acest proiect, asa cum este prezentat, este doar o fantezie. Poate, doar daca se mai demoleaza ceva blocuri pe acolo, se muta o linie ferata uzinala functionala inca si se mai adapteaza cate ceva, pe ici-pe colo. Dar, ca fantezie, merita admiratia noastra!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor