Tricou cu numarul 10, caut purtator

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 19 Octombrie 2009, ora 10:25
2689 citiri
Tricou cu numarul 10, caut purtator
Foto: Libertatea.ro

Un tricou care altadata a stralucit pe un Titus Ozon, un Dobrin, un Boloni sau, mai ales, pe un Gica Hagi, a ajuns sa fie tintuit pa banca de rezerve, dupa ce in prealabil a fost refuzat de un alt fotbalist.

Tot mai probabila excludere a lui Adi Mutu din lotul primei reprezentative naste urmatoarea intrebare: Cine va fi urmatorul "decar" al tricolorilor?

Daca privim retrospectiv, la ultima campanie de calificare, ratata cu brio, putem spune ca lucrurile nu sunt deloc clare, tricoul cu numarul 10 fiind plimbat de la un jucator la altul fara ca macar unul dintre acestia sa demonstreze ca merita aceasta onoare.

O campanie de calificare, opt "decari"

Fapt poate unic in istoria echipei nationale, numarul 10 a fost purtat in preliminariile la Mondialul sud-african de opt fotbalisti! Lucrul acesta se datoreaza, in mare parte, si situatiei lui Mutu, "Briliantul" lipsind de la multe actiuni ale primei reprezentative din diverse motive.

Chiar inainte de debutul preliminariilor, Romania a disputat un meci de pregatire cu Letonia, tricoul cu numarul 10 fiind purtat atunci de olteanul Florin Costea.

In prima partida din calificari, dezastrul cu Lituania de la Cluj, ex-stelistul Nicolae Dica a fost purtatorul celebrului tricou, pentru ca la urmatoarea partida, cea din Feroe, acesta sa fie imbracat de Marian Aliuta.

Au urmat doua intalniri importante cu Franta si Serbia, ambele disputate pe teren propriu, in care Mutu a preluat numarul 10.

Nu a durat mult si varful Fiorentinei a spus "pas" nationalei, astfel ca pitesteanul Cristi Tanase a primit increderea selectionerului pentru a purta celebrul tricou. Dupa doua meciuri, acesta a trecut pe umerii lui Bogdan Mara, pentru ca in meciul cu Austria, din Ghencea, sa fie imbracat de dinamovistul Adrian Cristea.

Adi Mutu a revenit la nationala pentru meciul de la Belgrad si si-a imbracat echipamentul clasic, iar ultima intalnire, cea cu Insulele Feroe, a fost si prima in care numarul 10, de aceasta data Tibi Balan, a fost rezerva.

Cine va fi decar in viitor?

In absenta lui Mutu, tricoul care a ajuns mai nou sa fie considerat de o responsabilitate prea mare nu are purtator si ar putea fi chiar suspendat o perioada, cel putin pana in momentul in care va exista un fotbalist care sa merite onoarea de a-l purta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#tricou numarul 10 nationala, #echipa nationala, #Mutu numar 10 nationala , #derbi