Condamnari in fotbal: Urmeaza alti grei? Ce probleme au Mircea Sandu si Dragomir

Marti, 04 Martie 2014, ora 18:16
5599 citiri
Condamnari in fotbal: Urmeaza alti grei? Ce probleme au Mircea Sandu si Dragomir
Foto: Romania Libera

Cele opt condamnari din Dosarul Transferurilor, stabilite marti de Curtea de Apel Bucuresti, au provocat un adevarat cutremur in fotbalul romanesc. Aceasta poate fi insa doar prima decizie de acest gen, intrucat Mircea Sandu si Dumitru Dragomir nu sunt scapati de griji.

Fotbalul romanesc si-a derulat activitatea in ultimii ani in paralel cu diverse procese ce se aflau pe rolul instantelor de judecate.

Dosarul Transferurilor este doar primul finalizat, intrucat si alte personaje cu greutate au ajunsla DNA si, apoi, la tribunal.

Ziare.com va prezinta dosarele in care sunt implicati Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, cei doi "grei" acuzati de contestatari ca ar fi comis faradelegi.

1. Dosarul excluderii clubului Universitatea Craiova - Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sunt acuzati de abuz in serviciu pentru un prejudiciu estimat la 53 de milioane de euro. Cei doi au bunurile sub sechestru, insa cazul este inca intr-o faza incipienta.

2. Dosarul Dumitru Dragomir - RCS-RDS - Cazul este cercetat momentan de DNA. Dumitru Dragomir este banuit de abuz in serviciu si luare de mita pentru un contract suspect in valoare de 3,5 milioane de euro.

3. Dosarul Lise Sandu - Gloria Bistrita - Cazul este cercetat de DNA, existand suspiciuni de spalare de bani, complicitate la spalare de bani si evaziune fiscala. Ancheta a inceput dupa ce drepturile TV aferente clubului Gloria Bistrita au fost virate in conturile sotiei lui Mircea Sandu. Potrivit spuselor lui Sandu, in prealabil sotia sa ii imprumutase aceasta suma de bani lui Jean Padureanu.

4. Dosarul FRF - Lobont - Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sunt urmariti penal pentru abuz in srviciu. Prejudiciul ar fi de 2 milioane de dolari.

5. Dosarul declararii lui Adrian Teodorescu persona non grata - Mircea Sandu a fost reclamat pentru abuz in serviciu de Adrian Teodorescu dupa ce acesta a fost declarat persona nongrata. Cazul se afla momentan la Tribunalul Bucuresti.

Lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, marti, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Condamnatii vor merge la inchisoare inca de marti seara, desi mai pot face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cei opt condamnati, acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, au creat un prejudiciu total de 11,5 milioane de dolari.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#condamnari fotbal, #dosare fotbal, #dosar Mircea Sandu, #Dosar Dumitru Dragomir, #condamnari Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor