Dosarul Transferurilor: Cum se simt condamnatii dupa prima saptamana in inchisoare

Joi, 13 Martie 2014, ora 09:23
4492 citiri
Dosarul Transferurilor: Cum se simt condamnatii dupa prima saptamana in inchisoare
Foto: Antena3

Cei opt condamnati din Dosarul Transferurilor se afla deja de o saptamana in inchisoare si sunt profund afectati de conditiile sistemului de detentie.

Dupa prima saptamana in arest, fostii oameni de fotbal au ajuns la capatul rabdarii si au inceput demersurile pentru a incerca o eliberare cel putin temporara.

Dintre toti condamnatii, cel mai afectat pare a fi George Copos, care, potrivit martorilor, ar plange in mod regulat. "Nu doar ca plange, dar se si cearta cu Mihai Stoica tot timpul", afirma fostu lider al minerilor, Miron Cozma.

Copos imparte celula cu Gica Popescu si Mihai Stoica, in Penitenciarul Rahova. Desi este extrem de tacut, Gica Popescu a castigat deja respectul celorlalti detinuti, care l-au votat pentru a fi liderul lor in fata conducerii penitenciarului. "I-a refuzat politicos, spunandu-le ca nu se poate gandi la asa ceva in acest moment", a precizat Miron Cozma.

In schimb, Mihai Stoica isi petrece timpul facand gimnastica. El a avut mai multe discutii cu avocatul sau si a depus o cerere prin care contesta pedeapsa judecatorilor de la Curtea de Apel.

Trecand de la Rahova la Poarta Alba, unde se afla fratii Becali si Cristi Borcea, lucrurile stau destul de diferit.

Giovani Becali pare ca se simte in largul sau dupa gratii si intretine atmosfera, conform celor care l-au vizitat. Fostul impresar obisnuieste sa cante in celula, spre deliciul celorlalti detinuti. In schimb, fratele Victor Becali este ceva mai retinut.

Pe de alta parte, Cristi Borcea nu intelege inca de ce a ajuns dupa gratii. "Ii este greu sa se adapteze, asta mi-a spus", a dezvaluit Petre Buduru, fostul presedinte al clubului Dinamo. Borcea a depus deja o contestatie in anulara si spera sa fie eliberat.

Despre Gigi Netoiu nu exista inca nicio informatie despre modul in care si-a petrecut prima saptamana dupa gratii.

Lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, pe 4 martie, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Condamnatii au ajuns la inchisoare pe 4 martie, desi mai pot face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia Curtii de Apel este definitiva, numai ca, potrivit prevederilor din noul Cod Penal, se poate apela la aceasta cale extraordinara de recurs.

Cei opt condamnati, gasiti vinovati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, au creat un prejudiciu total de peste 11,5 milioane de dolari prin transferurile a 12 jucatori.

C.S.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#condamnari Dosarul Transferurilor, #dezvaluiri inchisoare Dosarul Transferurilor, #pedepse Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor